algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
18°

Ja no hi ha corrupció?

D'acord, és ver que la corrupció només importa si afecta el PP. Tots ho sabem, així que tampoc no ens hauríem d'estranyar gaire. Però què volen que els digui, a vegades l'omertá molesta tant que, almanco, mereix un poc de comentari.

No era la corrupció la pitjor amenaça per a Balears? No era l'estrella de l'agenda política mallorquina i balear fins fa pocs mesos? Si tan terrible era, aleshores per què durant el debat sobre l'estat de la regió d'aquesta setmana cap de Ses Senyories no hi ha dedicat temps? Per què no s'han tirat pel cap els trastos de la corrupció?... Preguntes sense resposta. El cert és que la corrupció no ha existit en el debat dels polítics regionals sobre l'estat de la regió. O sigui que la regió ja no té aquest problema? Què ha passat? Un miracle? Aparentment sí. Si els polítics no en parlen, de la corrupció, no és per casualitat. És perquè és la forma més efectiva que, llavors, els mitjans de comunicació tampoc no en parlin, al cap i a la fi parlen d'allò que ells discuteixen, com ha estat el cas d'aquesta setmana. I consegüentment als lectors, oients i teleespectadors no els arriba res, de la corrupció. Com no se n'ha sentit ni paraula, com si ja no existís. No obstant això, en aquest moments Balears viu la pitjor època de la presumpció de corrupció política. Mai no havien estat investigats alhora per la justícia casos que afecten tres partits que, en conjunt, representen el 80% del vot. Mai. Si quan la corrupció només afectava el PP tots en parlàvem, i ells, els polítics, no aturaven, ara que la corrupció esquitxa també el PSOE i UM, com és possible que ells se facin els suecs i nosaltres caiguem en el parany?

En aquests moments la justícia investiga els casos de presumpta corrupció que afecten el PP -Andratx, entre d'altres-, el PSOE -Eivissa-Centre- i UM -els de Son Oms i Can Domenge-. Tres partits que ajuntaren el passat 27 de maig el 80% dels vots i que tenen en el Parlament el 88% dels escons. Mai en la història democràtica i autonòmica de les Illes tants que representen tants de ciutadans han estat investigats alhora i sense que tan poc se'n parli. De fet, gairebé ningú no en diu ni paraula. La presumpció d'innocència a tothom pertoca tenir-la. Faltaria més. I per suposat que les actuacions individuals potencialment corruptes no se poden projectar a la militància de tot el partit en el qual milita el suposat corrupte. Ara bé, siguem justs. Totes aquestes consideracions no s'han fet mai a l'hora de llançar acusacions polítiques de tota mena contra, per exemple, el PP pel cas Andratx, o, en el seu temps, contra el PSOE nacional pels casos de corrupcions sota el govern de Felipe González. Tot el dia en parlàvem i assenyalàvem acusadorament.

Els diaris anàvem plens de cartes al director i, sobretot, els polítics no paraven de parlar-ne. No obstant la importància del fet que ara la justícia estigui investigant els casos comentats que afecten PP, PSOE i UM, gairebé ningú no en parla i en especial són els nostres pares provincials els que han sofert una mena d'atac d'amnèsia completa que els ha portat a no dir-ne ni piu durant el debat. Han tengut temps de debatre sobre tot l'humà i el diví. Fins i tot de la «desestacionalització» han tengut temps de parlar-ne, això que fa trenta-tres anys que tothom diu que vol aconseguir quan governa i que mai ningú no ha fet res per assolir-la, i que és, ja, la rialla. Però tanmateix de la corrupció ni paraula. Mutis. Res.

Haurà estat casualitat? On són els flamígers justiciers de fa sis mesos? Les pluges han apagat les flames de les infinites ànsies de justícia, ara que la justícia investiga els casos que afecten el PP, però també els que esquitxen el PSOE i UM ? Estam davant d'una epidèmia d'amnèsia?... O serà que ara, quan justament ja no se'n parla, de la corrupció, és quan de veres ens n'hem de preocupar perquè per ventura la cosa és tan seriosa per a tants que han pactat aquesta cridanera omertá?

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris