nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
16°

Congrés

Estava temptat de dedicar l'article d'avui a l'excel·lent congrés, que durant aquests dies se celebra a Palma, sobre la figura de Baltasar Porcel. No ho faré perquè només fa unes setmanes vaig dedicar aquesta columna a elogiar Baltasar Porcel, la seva obra i la seva potència. Només em permetin una anotació: celebram un congrés d'una persona viva i en plenitud de forces! Visca! No hem hagut d'esperar que l'escriptor andritxol fos mort i redemort per reconèixer la seva obra. Potser alguna cosa està canviant al nostre país...

Tanmateix, però, avui parlam d'un altre congrés, el Congrés dels Diputats. El proper març tendran lloc les eleccions al Congrés i al Senat, sota un clima de pactes electorals que tornarà a ser complicat. N'hi ha que pensen que hi ha d'haver unió de forces entre PSM, UM i Esquerra; n'hi ha que creuen que EU ha de ser part integrant d'aquesta unió. No sé quina és la millor opció, però EU ja ha dit que amb UM no es vol presentar. La decisió no s'entén, encara que probablement UM tampoc no vulgui compartir candidatura amb EU. No s'entén que s'hagin posat d'acord per governar aquestes Illes, Mallorca i Palma sota un acord programàtic, i que sigui impossible posar-se d'acord per ser presents a Madrid. Per què EU no vol pactar, per aconseguir un diputat propi a Madrid, amb UM si ja han pactat a Balears?

I és que mentre uns prioritzen un pacte d'esquerres, els altres posen l'accent damunt l'element nacionalista. Ara només cal esperar per veure què farà UM, com reaccionarà el PSM i quina posició tendrà Esquerra. En qualsevol cas, i més enllà de les lluites personals i de partit -que acostumen a ser una mateixa cosa- cal que es pensi en la necessitat que tenim els illencs de disposar de veu pròpia al Congrés. Ara en tenim una -Pere Sampol- i ningú no pot dir que no es faci notar.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris