algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín:

Si pagues amb cacauets, sols tindràs moneies

Tots els dies ens hem de trobar amb situacions que no lliguen ni amb pega, actuacions presumptament professionals que tu observes i dius, ostres, aquest llanterner, l'electricista, mestres d'obres, polítics, enginyers, advocats, metges... També del gremi de la ploma, no cregueu, que són maldestres, molt xerecs, gens ni mica respectuosos amb la feina mínimament ben feta, i hem de sofrir les conseqüències de la seva manca de preparació professional, o el seu «menfotisme», la inoperància, i a damunt els hem de pagar les factures, apoquinar nyarros a preu de bona feina i callar. Més IVA, clar.

I ve quan amb nocturnitat, prepotència i traïdoria, enderroquen un pont que no importava, sols perquè aquell matí la coïtja de l'úlcera d'estómac empenyia una mica més del normal, el foten avall per després haver-lo de tornar a edificar per mor de la pressió popular i la raó que sempre sura, i el refan malament i amb els nostres doblers. Donen per acabada una línia de metro i una estació «intermodal», així, empenyent, fent oli que diem per aquí, perquè s'acosten eleccions i urgeixen les fotos de portada dels diaris i les capçaleres dels noticiaris de les «seves» emissores. Després passa el que passa: «El Govern deberá asumir el coste de gran parte de las reparaciones en el metro/ Las auditorias señalan al proyecto y la dirección de obras como origen de muchas deficiencias» (DdM 02-11-07). Una altra propineta de na Mabel Cabrer. Paga i calla beneit que poc t'importa. I tota una colla d'espavilats que van i en campanya electoral ens prometen això i allò altre, i després, la primera pedrada un trenc: Son Espases encallada a tall de bolles, que si no et va bé així, en sec, a les farmàcies venen vaselina. La façana marítima i Ses Fontanelles, abriga't que vol ploure i ja t'ho contaré si lleu.

Tot plegat i porgat, quedà resumit magistralment en el que l'altre dia vaig sentir a dir per la televisió a Antoni Vallespir, l'exprior de La Real: el món està ple «d'eticides» (malbaratadors de l'ètica). I la raó, de tant a caramull que la tenia, li vessava.

Per això mateix, l'homicidi de l'ètica, passen coses molt perilloses. És inexplicable que es posin quefers d'una certa responsabilitat en mans totalment inadequades, incompetents, i visca el nyap, el bunyol. No passen més coses perquè hi ha sort, molta xurra.

La setmana passada, el «Club Náutico Cala Gamba» trobà convenient i necessari sotmetre les instal·lacions socials a un tractament d'eliminació de paràsits. I, parlem clar, aquí em referesc únicament a paparres, formigues, escarabats diversos, puces, pois, xinxes, cuques-molles, algun ratolinetxo... El gerent del club, competent i informat a bastament de les qualitats i preus del mercat, exercí el seu criteri i contractà el serveis de l'empresa «JCV, Control de plagas, C/. dels Licorers 163, mòdul 16, 18A, Pol. Marratxí», entitat que li semblà més adient i avantatjosa després de consultar-ne un bon grapat, volem suposar, bo és ell. Empraren «Diazinon» (Del Google: Esta sustancia puede ser peligrosa para el ambiente; deberia prestarse atención especial a los organismos acuáticos y a las abejas/IMO: Contaminante marino severo/ Derramas y fugas: Recoger el líquido procedente de la fuga en recipientes precintables, absorber el líquido residual en arena seca o absorbente inerte y trasladarlo a lugar seguro. NO verterlo al alcantarillado). Bé idò, l'operari que treballà tan perillós producte, tirà les restes directament a l'aigua del port, i els recipients buits als contenidors públics d'escombraries. El dia següent (dimecres 31-10-07) tot el port romangué farcit de peixos morts, una estesa impressionant, anguiles, mabres, obrades, llissetes, moixó divers, una trista escampadissa. Un nigul de gavines en va fer un tiberi descomunal. I vaig recordar el que un cosí anglès (jo també tenc cosins savis) em digué un dia: «If you paid with peanuts, you will only have monkeys», que traduït, ho he emprat per títol d'avui. Que santa Bàrbara gloriosa ens guardi de llamps, trons, i desertors de l'arada diversos. Amén.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris