nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
14°

Propostes per a Palma

Tenc una nova proposta per al Govern municipal palmesà. Ara que havia tornat el seny i els premis literaris de la ciutat tornaven a ser aquells que eren des de la democràcia ençà i que el PP es va voler carregar, ara que na Nanda Ramon -a la fi algú que creu en la cultura ocupant el lloc de regidor del ram- ara, deia, que la normalitat tornava a Palma, ens han sortit uns estranys premis de la crítica sota els quals hem de veure la mà allargassada de Grosske i Esquerra Unida. Grosske, precisament. EU, precisament. El càncer del Bloc, vet aquí. El càncer de la normalitat lingüística en aquesta ciutat, amb el consentiment de la batlessa Calvo, me sap greu Aina, però els líders d'una administració es demostren no consentint segons què, però me sembla que el tema lingüístic no t'importa gens ni mica (ai, perdó, m'havia oblidat que t'han fet batlessa els vots de les barriades perifèriques i mai no integrades). Grosske, precisament, l'home que dóna llargues a l'Obra Cultural Balear, l'home que està convertint Nàjera en una catalanista de pro (per comparació, òbviament).

La meva proposta per al govern municipal palmesà però, no té res a veure amb el regidor, sinó amb la imitació. Ara resulta que l'Ajuntament de Barcelona fomenta la lectura en algunes línies de metro amb pantalles de televisor incorporades. Amb frases de José María Pemán, precisament. (Amb el consentiment, s'ha de suposar, del PSC i la desgràcia del batle infame Hereu i amb el suport de... molt bé, ho heu encertat, EU i la seva líder barcelonina Imma Mayol). Proposo que nosaltres facem el mateix, unes quantes frases de Pemán en els nostres autobusos municipals per saber ben bé de què anam i que no ens trobem les ganivetades per l'esquena. I amb el senyor Grosske presidint la inauguració d'aquesta nova fornada de reeducació en los valores patrios. Total, ja no li vendria d'aquí, a ell, que durant quatre anys va estar vivint a la Plaça del Caudillo i la va fer servir políticament per fustigar l'equip Fageda-Rodríguez.

La meva proposta per al govern municipal palmesà és, també, que imitin la ciutat de York. Allà han prohibit el consum de foie perquè als ànecs i oques els alimenten amb per un tub -i no és un joc de paraules- perquè el fetge se'ls infli i els creixi ràpidament. El motiu real de l'assumpte és que la ciutat de York feia temps que no sortia pels papers, superat fa ja molts d'anys el divorci dels seus ducs, i necessitaven alguna cosa que els posàs de moda de nou. Una mica d'atac a tot allò francès? Reeducació en els valors patris, tal volta? O el pernil de York -un altre aliment infame, a anys llum del foie- el fan amb porcs alimentats tranquil·lament als quals s'extremuncia abans de donar-los el cop de gràcia final? Per favor, aquests anglesos són tan infames com el seu menjar. Idò la meva proposta seria que aquí vetàssim alguna mena de menjar, a ser possible amb molt predicament a Anglaterra o Alemanya, així no vindrien més els seus ciutadans. Ja ho tenc, vetarem el pernil de york i els frankfurts, i només permetrem consum de sobrassada de porc negre. Segur que ens fem una promoció excel·lent per aquest camí. Vaja, gairebé tanta com ens en feim mostrant la nostra pluralitat i rectitud d'intencions amb els nous premis de la crítica.

Per cert, per ventura fóra bo que en això del tema dels drets d'autor anéssim vius. No fos cosa que ens costàs una pasta, aquesta nova campanya de lectura. Jo, per si acàs, ja tenc una alternativa pensada. Què tal uns quants discursos de José Antonio? Segur que entusiasmarien. Vaja pena de ciutat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris