algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Més val tard que mai...

Sr. director:

El diari que vostè dirigeix a la secció «Comarca» i signat per J.Socies (Manacor) publicava (01/11/07) la següent notícia : «Vuit pobles del Pla inicien la recollida selectiva porta a porta... Tots els municipis de la Mancomunitat tindràn ja aquest servei». Totalment d'acord : amb la notícia i amb la realitat de la recollida selectiva... Sols me permet afegir matisos importants que ajudin a entendre la història de la recollida selectiva a la Mancomunitat del Pla (Anirà bé ara que parlam tant de memòria històrica!).

L'any 1998, amb motiu de l'establiment de la Fundació Deixalles Felanitx, es proposa fer la recollida selectiva de paper i vidre a tots els establiments del Pla: el Consell subvenciona el camió, la Mancomunitat els poals i Deixalles hi posa la feina com eina de reinserció laboral

A partir de 1999 hi ha canvi de presidència de la Mancomunitat, i allò que semblava que serien facilitats es convertiren en dificultats: no hi va haver manera d'entendre que si es recollien més de 300 tones de paper i vidre estàvem estalviant quasi bé 3 mil·lions de les antigues pessetes a la Mancomunitat, i que en consequència seria just que Deixalles, que feia la feina, pogués participar d'una part d'aquesta quantitat.

Idò no, ens passaren amb cançons entre el Gerent de la Mancomunitat i el President Joan Font Massot, i donades les pèrdues econòmiques que tenia Deixalles, i després de 2 anys de donar-nos llargues... s'acabà la recollida selectiva porta a porta a la Mancomunitat del Pla, el dia primer de maig del 2003.

I ara després de 4 anys de no fer quasi bé res a favor de la recollida selectiva «perquè duia molta feina i pocs vots» , arriba «imposada» aquesta recollida selectiva porta a porta: benvinguda sia, perquè «mai és tard quan arriba». Sí que voldria exposar dues preguntes:

Per què els polítics de l'equip governant de Petra han mostrat tan poc la cara a favor de la recollida selectiva ? Estan massa ocupats amb els nous càrrecs que no poden anar a les reunions informatives ? Si no va bé, podran donar la culpa a la Mancomunitat ,o als tècnics com està de moda darrerament ?

S'ha fet una suficient feina de mentalització i contacte amb la gent? Basta una reunió per montar una bona recollida selectiva ? És suficient donar a les cases el llibre de l'Agenda Local 21?... Sincerament, crec que no ha s'ha fet la feina suficient, sobretot per part dels polítics que ens governen a Petra, tot i que les persones tècniques encarregades hi hagin posat molts esforços.

Encara que tard... benvinguda sia la recollida selectiva a la Mancomunitat del Pla.

Miquel Monroig Mestre. Exgerent F. Deixalles Felanitx.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris