algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
18°

L'alienació

El problema no són els adolescents. El problema és l'entorn familiar i social que els envolta. Si a les llars no hi ha estima a la cultura i a la formació, difícilment els al·lots adquiriran aquests atributs pel seu compte. Avui en dia, els adolescents senten des de nins que és senzill trobar feina i que les titulacions no són la garantia d'un temps. També les influències externes van en aquest sentit. I no és estrany que el fracàs sigui superior entre els nins que entre les nines. Els estímuls d'evasió que suporten també són més forts entre els nins, des del futbol televisiu a tothora fins a videojocs que fan explotar la seva agressivitat i instint de violència no racionalitzats.

La dinàmica social actual no afavoreix l'amor a la cultura ni el gust per la creativitat. I a sobre, l'allau d'ofertes de feina no exigeix gaire qualificació. Així mateix, el fracàs escolar va de la mà d'un problema d'origen: l'alienació, la manca d'arrels que pateix un segment de la població lligat al fenomen migratori.

Una major implicació en els problemes col·lectius implica autoconsciència. Però interessa aquesta autoconsciència en un sistema productiu que ha convertit l'oci en un negoci fantàstic?

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris