nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
15°

La xinxeta

Un altre pic despenjaré de la xinxeta del suro emmarcat un parell (del Principat) notícies de premsa de les que, com vostès ja saben, al seu moment de publicació em deixondiren l'animeta pagesa i casolana, i les vaig condemnar al purgatori dels «papers a tornar-hi». Passaré a comentar-les amb vostès, si el temps els arriba i la paciència els basta.

El primer retall és d'El Pais del dimecres 17-10- 07 que, aferrau-vos, amb lletres negretes i de bon tamany el presideix aquest titular: «El novelista caníbal». I a continuació: «La policia mexicana detiene a José Luis Calva Cepeda tras hallar en su domicilio trozos cocinados de su novia, desaparecida dias antes». Bono, ja dic, parada i fonda. Bé idò, resulta que els veïnats d'aquest desconegut novel·lista mexicà de 38 anys, el denunciaren a la Policia perquè del seu domicili del barri «Colonia Guerrero» hi «emanaba un hedor insoportable». Que empenyia fort, vaja. La Policia hi va anar, entrà a l'apartament i es trobà amb un rosaaari... Dins una olla hi bullia el braç d'una dona en un brou ben espès. Dins la nevera hi havia el tros d'una cama, i damunt la taula parada, una plata ben presentada amb escapcions de carn frita i condimentada amb llimona, ben a punt de pastora mia. Dins el rebost de la casa hi trobaren també restes d'ossos i pellerofes de la que fins feia poc havia estat la seva al·lota, Alejandra Galeana Garavito, i que ara per obra i gràcia d'aquest mala bèstia, sols era el seu menú, déu meu. Després, diu el mateix diari, els investigadors de la fiscalia havien arribat a la conclusió que la dona havia estat apallissada, estrangulada i finalment esquarterada, cosa que ja sabíem. I ara ve quan psicòlegs, criminòlegs i «especialistes varis» no acaben de posar-se d'acord sobre la personalitat del caníbal aquest, millor dit, fan l'espavilat eixerivit pels platós de les televisions i les emissores de ràdios, i daça cap aquí que no fa nosa, amb l'interrogant de si el criminal hi neix o es va fent. I a reflexionar sobre el significat últim de les paraules que escrigué a un dels seus llibres: «La creación más grande del universo soy yo». I continuà torrant a la graella, volta i volta.

El següent escapoló és del Diario de Mallorca del dilluns 06-08-07. S'exclama així: «Diversidad lingüística/ Empresarios piden que se respete la cooficialidad del espanyol para no perjudicar el turismo». I aleshores ve quan t'atures i penses i exhales: però què punyetes han de fer els rètols en català per arribar a perjudicar el turisme? I continues llegint i arribes a saber que un tal Juan Andrés Melián, il·luminat president de la «Mesa del Turismo», està molt mal a pler perquè el turisme té molts problemes amb tot això de les diferents llengües amb les quals senyalitzam carrers i places a les comunitats, sobretot en el referent a les carreteres i els aeroports, «tanto para los turistas nacionales castellanohablentes, como para los extranjeros». Pobrets, no saben trobar el castell de Bellver perquè no posa «castillo», ni la plaça del Fossar de Sineu perquè en lloc de «centro» hi han posat «centre», ni port o aeroport (dibuix de vaixell i d'avionet inclosos) perquè ni castellans ni anglesos ni alemanys ni ningú segons aquests insignes especialistes, entenen absolutament res més que no sigui «puerto» o «aeropuerto», quins dallons. Tot plegat sense acudir a aconsellar als nostres visitants que, en qualsevol cas, poden telefonar al setciències cosí sevillà d'en Mariano Rajoy, que per lo vist és un dels homes més clarividents que ha parit mare, i els ho aclarirà immediatament. I afegir que ells, la «Mesa del Turismo», sí que perjudicaran greument el turisme, quan s'arribi a saber que per aquí n'hi ha que els tracten com a curts de gambals. Uf, quina gent.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris