algo de nubes
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
11°

Professorat sense coneixements de català

Sr. director: Li agrairíem que publicàs aquesta carta que va dirigida a la senyora consellera d'Educació i Cultura.
Amb aquesta carta us volem transmetre la nostra inquietud i preocupació per alguns casos d'incompliment flagrant de la Llei de normalització lingüística en l'àmbit de l'ensenyament públic, fet que impedeix el bon desenvolupament dels Projectes Lingüístics de Centre i dels Programes d'Acollida Lingüística i Cultural (per a alumnat estranger). Es tracta de l'arribada als instituts de professorat interí que incompleix el requisit de tenir la capacitació de llengua catalana que exigeix l'Administració. És totalment incomprensible que, figurant com a exclòs en les llistes de professorat candidat a ocupar plaça en l'ensenyament públic, aquest acabi essent contractat i fent classe. D'aquesta manera es vulnera el dret de l'alumnat, no solament a rebre l'ensenyament en català, sinó també de poder-se adreçar oralment i per escrit a uns professors que no tenen la més mínima idea de la nostra llengua.

Qualcú podria pensar que, si tenim a les aules professorat acabat d'arribar de fora i/o desconeixedor de la nostra llengua, és perquè a les Balears no hi ha llicenciats preparats per a la tasca docent en català. Res més lluny de la realitat. Així, doncs, què és el que passa? Senzillament, que la Conselleria que Vós presidiu mostra una gran manca de previsió en no obrir les llistes d'interins força abans d'haver de contractar candidats que figuren com a exclosos.

Aquest és precisament el cas de l'IES Joan Maria Thomàs, en el qual hi ha professorat en aquesta situació, amb uns contractes signats en situació irregular, segons la darrera convocatòria de concurs públic per formar part de la llista per cobrir places vacants o per substitucions en règim d'interinitat a centres docents públics d'ensenyaments no universitaris de 4 de juny de 2004, recollida en la Resolució de 15 de novembre de 2004. En l'apartat de bases d'aquesta darrera Resolució (punt 1.5.7.) figura com a requisit «acreditar el coneixement de la llengua catalana, pròpia de les Balears». Per aquest motiu, us demanam que poseu els mitjans necessaris per poder dur endavant el Projecte Lingüístic de Centre. Atentament,

Comissió Lingüística de Centre i Departament de Llengua i Literatura Catalanes. IES Joan Maria Thomàs.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris