muy nuboso
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
13°

Rajoy, Gore i el canvi climàtic

Arribà Al Gore a Palma per parlar de canvi climàtic, i don Mariano Rajoy aprofità l'avinentesa, també a la capital illenca, per demostrar la seva ignorància. Com que té un cosí físic que li ha dit que els meteoròlegs "assegura" no poden saber quin temps farà demà, conclou que, com podríem saber els temps que farà d'aquí tres-cents anys i que el món té problemes més important que no aquestes qüestions. Aborrona veure que qui vol ser president del país no coneix la diferència entre meteorologia i climatologia. Per ventura el seu cosí li podria explicar. No és tan difícil d'entendre. La meteorologia estudia els fenòmens que ocorren a les capes baixes de l'atmosfera i els canvis que s'hi produeixen "humitat, pressió, temperatura, vent o precipitacions" i té per objectiu preveure quin temps farà a tan curt termini com un, dos o pocs més dies. La climatologia estudia el temps i les seves variacions a molt llarg termini en un punt determinat o per tot el món. Per exemple: la meteorologia ens pot dir que pot fer neu a Mallorca i que tendrem temperatures gèlides un dia d'hivern. Però el nostre clima, ens dirà la climatologia, no serà per això el mateix de Suècia sinó que seguirà essent mediterrani. Aquesta simple diferència, el senyor Rajoy no la coneix, a pesar del seu cosí tan entès en la matèria, i orgullós de la seva ignorància fa befa del canvi climàtic.

Qui la té clara, la diferència, és el senyor Gore. El qual se'ns ha convertit en un guerrer en contra del canvi climàtic. O això diu. Deixant a banda el negoci "entre 200.000 i 250.000 dòlars per «bolo»" que s'ha muntat sobre el tema, es desconeix gairebé tot, sobre el pedigrí ecologista o científic de l'exvicepresident dels Estats Units. Se li haurà aparegut déu i l'haurà investit d'àngel batallador de la causa? No seria estrany, tractant-se d'un expolític dels Estats Units. No debades, Georges Bush assegura que va ser el seu déu qui el va fer entrar en el camí recte, després d'anys de diversió, perquè es dedicàs a donar pel recte mig món. Això de les aparicions divines es veu que és molt freqüent entre els polítics d'aquell país. No fa falta ser jutge britànic "com el que ha qualificat les teories catastrofistes de Gore en set punts bàsics com a exagerades i sense prou base científica" per desconfiar de l'expolític americà, el currículum del qual és impressionant: de vicepresident fent tot el que podia per desprestigiar el seu president a candidat vençut per un tipus al qual se li apareix déu i que amb prou feines sap parlar. El GOB l'ha retratat, a Gore: per què no fa res quan podia, essent vicepresident, en contra del canvi climàtic?

Per molt de Nobel de la propaganda "no debades el negoci del canvi climàtic en requereix molta, de propaganda" que sigui, Gore és un personatge tèrbol. Com a poc. Un multimil·lionari que en la seva vida quotidiana i empresarial fa tot allò que és contrari al mode de vida de qui se suposa preocupat pel canvi climàtic realment pot ser considerat com un lluitador per aquesta causa? Si més no ha de ser ofensiu per milers de científics que alerten dels riscs que patim pel canvi climàtic que se'ls fiqui en el mateix sac que un tipus així. Per no entrar en el "detall" que si es confirmàs "com asseguren no pocs científics, tot i que sobre el particular no pareix haver-hi consen" que els corrents marins mundials estan mutant, a causa del desglaç de l'Àrtic que vessa aigua dolça a la salada, fenomen provocat per l'escalfament de l'aigua, el clima de tot el món canviarà en un termini relativament curt "50 a 100 anys" amb la paradoxal conseqüència d'una mena de glaciació que afectaria el nord d'Europa i... d'Amèrica. O sigui que l'imperi deixaria d'existir.A banda de sumar molts doblers, no se sap què cerca Gore amb les seves homilies a l'estil Hollywood. I resulta trist veure com a Espanya gairebé tothom ret provincià vassallatge a un personatge tan tèrbol.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris