nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
14°

El canvi, Gore i Rajoy

Avui dia, aquí i en el món sencer, existeix una gran preocupació pel canvi climàtic. Els científics han constatat l'encalentiment de la Terra, però encara no han pogut determinar-ne els motius. Tot fa pensar que el procès és originat per l'acció de l'home, però això no deixa de ser una hipòtesi.

Fent d'aquesta possibilitat una tesi, l'exvicepresdient nord-americà Al Gore ha iniciat una croada per conscienciar la humanitat del problema, i demana a les institucions i als empresaris que limitin les emissions de gasos a l'atmosfera. Aquesta tasca de promoció, que acaba de ser recompensada amb el premi Nobel de la Pau, no amaga contradiccions evidents: Gore poc o res va fer per la causa quan tenia responsabilitats polítiques, i la seva taocupació actual de pregoner li resulta altament lucrativa. Així mateix, els seus detractors asseguren que no mira prim a l'hora de consumir electricitat a la seva mansió, o que viatja amb jets privats, que són els que més pol·lucionen. També és ben cert que la seva presència dilluns a Palma o ahir a Barcelona ha tingut totes les traces d'espectacle per a vips, amb un vet cap a la premsa que resulta incromprensible.

És possible qüestionar el que diu Al Gore, però no la preocupació pel canvi climàtic. En aquest sentit, sorprèn que una persona que mesura tant les seves paraules com Mariano Rajoy anorreàs la qüestió perquè és a 300 anys vista, o perquè té un cosí expert que no passa pena. Aquesta falta de sensibilitat és inacceptable en un polític que aspira a presidir el Govern d'Espanya. La depredació de l'activitat humana contra la Terra té conseqüències que ja són mesurables. Una altra cosa és saber si seran tan apocalíptiques com predica Al Gore.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris