algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:

La Fira del Llibre de Frankfurt, tot un èxit

Enguany hi ha hagut la Fira del Llibre de Frankfurt, amb la cultura catalana com a convidada d'honor. Ha estat un èxit total tant si tenim en compte el discurs inaugural que va fer l'escriptor Quim Monzó com, sobretot, si tenim en compte que totes les nacions de la Terra han tingut notícia amb aquesta fira de l'existència i de la importància de la realitat cultural, lingüística i nacional catalana. Un altre gran èxit per a la normalització de la nostra identitat va ser l'anunci del president del Govern de les Illes Balears de la reincorporació de la nostra comunitat a l'Institut Ramon Llull.

Però n'heu sentit parlar gaire, de tots aquests esdeveniments, als mitjans de comunicació espanyols? Imaginau-vos si la cultura convidada d'enguany hagués estat la castellana el cas que n'haurien fet aquests mitjans. Podeu fer comptes de les bravejades de l'estil «La lengua española en el centro del mundo» i tot això. I bé que haurien fet, no sé si m'enteneu. Però comparau-ho amb la fredor, fins i tot amb el silenci, amb què han respost a l'edició d'enguany d'aquesta fira. Fins i tot, un diari com El País, figura que és d'un nacionalisme espanyol moderat, obert, tolerant i de «talante», el passat diumege dia 14 no va poder dissimular més la panxada i se li va escapar un rot agre al seu editorial que feia un tuf que tirava d'esquena. Un atac de malsofridura.

Com més va més inviable es presenta aquella idea de l'Espanya plural, plurinacional, multicultural i tot això, en què tants catalans (i tan pocs espanyols) han cregut aquests darrers trenta anys. Com més va més es veu que aquest concepte, per bé o per mal, és una quimera que encara n'hi ha que duen dins el cap però que no mena enlloc. Continuar per aquest camí és perdre el temps i la llavor. L'única sortida és cercar la nostra presència directa en l'escenari internacional sense intermediaris que tanmateix no ens tenen ni ens tendran mai per uns dels seus.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris