muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

Major Orella

Fa anys vaig veure una pintada a una carrer de Durango que deia: «Mayor Oreja, Menor Escucha». La contraposició era interessant, interessant i certa. Aquests dies l'exministre d'Interior, Jaime Mayor Oreja, ha estat a Palma. Setmanes abans l'havia vist a Popular Televisión estatal (que ja li poden canviar el nom i posar-li Partido Popular Televisión). Al programa televisiu, el també popular Miguel Àngel Rodríguez entrevistà Mayor Oreja, i va ser memorable. Entre d'altres animalades, varen fer un reportatge sobre Euskadi on acusaven d'etarres el PNB, diverses empreses basques i el grup Mondragón. Només faltava ficar dins el mateix sac n'Arguiñano i l'Athletic de Bilbao.

No em puc ni imaginar què passaria si un independentista català o basc anàs a la televisió i digués les barbaritats que aquesta parella va dir.

I és que sembla que Don Jaime té necessitat d'amollar exabruptes de tant en tant per no perdre quota de popularitat. Abans d'arribar a Palma va dir que a Euskadi es vivia plàcidament durant la Dictadura. Plàcidament? Plàcidament! Devia ser en Menor Escucha que vivia plàcidament! La cosa, però, no acaba aquí. L'exministre té una especial capacitat per caure en grans incoherències. És normal: pensem que aquesta gent ha d'adaptar contínuament les seves falsedats a l'auditori que l'escolta, i la tasca no és fàcil. A Palma, per no decebre l'afició, Mayor Oreja no va deixar de ser incoherent. Es va pronunciar en contra de la Llei de memòria històrica i va dir que no volia recordar. Com quedam? No hem de recordar, però sí recorda que vivia plàcidament? No hem de recordar, però sí que hem de recordar les víctimes d'ETA? Es veu que a Mayor Oreja, com a bon ministre d'Interior, entre d'altres coses, la única violència que el molesta és la no institucionalitzada.

Per cert, el millor de la seva conferència a Palma va ser el grupet de pageses que estaven quadrades darrere l'exministre. Això va bé!

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris