muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

D'on venim

No passin pena, no me posaré gaire filosòfic, però sí una miqueta pesat amb una qüestió que crec que és necessària recordar de tant en tant i que a més a més és de justícia fer-ho. Sinó després van passant els anys i quan es comença a fer justícia tots els protagonistes ja són morts.

No vos parlaré de memòria històrica, sinó de memòria de fa quatre dies. Fa poc, però a qualcú ja se li ha oblidat.Fa quatre dies (i qui diu quatre dies diu cent cinquanta) les Illes Balears eren governades per un règim amb la legitimitat democràtica de les urnes però amb pràctiques poc democràtiques, sectàries i corruptes.

El senyor Jaume Matas i els seus col·laboradors, molts dels quals ara reneguen d'ell i es parapeten darrera la facècia de que varen perdre les eleccions per culpa de la candidata Maria de la Pau Janer, instauraren un règim polític tendent al totalitarisme, amb una utilització fraudulenta dels recursos públics i amb la persecució i criminalització dels adversaris polítics. Es va utilitzar les institucions públiques amb criteris partidistes, per enxufar gent que no treballava per la institució sinó que ho feia pel partit (EMAYA només és l'exemple més clar i demostrat).

Es varen utilitzar les administracions autonòmiques per promoure iniciatives contràries a allò que justifica la seva existència, o sigui, la nostra llengua pròpia, la nostra cultura i tradicions i el nostre limitat i maltractat territori.Es varen utilitzar subvencions públiques per inflar entitats fantasmagòriques que s'han dedicat (i es dediquen, que entre el que els dona ara l'Ajuntament de Calvià i el «raconet» que degueren fer encara tenen pasta) a treballar contra l'Estatut d'Autonomia i a insultar i difamar els dissidents del règim matista.

Es va perseguir de manera mafiosa, mediàticament, les persones que lluitaven per un model d'Illes Balears diferent al que volien implantar aquests «liberals» de boqueta i totalitaristes en els fets. Aquí hi ha molt d'impostor que duu tota la vida donant-nos la tabarra del mercat lliure i bla, bla, bla i en tota la seva miserable existència no han fet altra cosa que viure de la mamella pública. El més curiós és que ara les seves víctimes els continuïn alimentant...En aquesta terra, fa quatre dies "o dos-cents" hi ha hagut gent que ha estat difamada, insultada i criminalitzada públicament, amb el consentiment (i en qualque cas, que si fa falta desvetllarem) amb la direcció de Jaume Matas i un conseller seu. A qualcú se l'ha perjudicat moralment i, també, econòmicament emprant els ressorts institucionals.

Una gran majoria de l'oposició política es va dedicar a no fer res, a no dir res, a no comparèixer. Uns altres es barallaven entre ells. Però hi va haver gent que va treballar amb tenacitat, amb serenor, amb intel·ligència per acabar amb les pràctiques mafioses.Alguns hi deixaren pel camí el seu honor, els seus doblers, altres les seves relacions familiars o sentimentals. Altres la seva salut.

Amics i amigues que gestionau les administracions públiques. Hi sou pels vostres mèrits i per la vostra capacitat. Però també hi sou perquè uns altres donaren la cara en uns temps tan difícils que a alguns els hi romperen. No vos comporteu de manera sectària com ho feren els anteriors, perquè la corrupció i el sectarisme no es combaten amb una altra corrupció i més sectarisme, sinó amb més democràcia i més pluralisme. Però no oblideu mai d'on venim.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris