muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

El PP i la llengua

Resulta decebedor que el Partit Popular de les Balears hagi advertit en el Parlament que farà de la llengua «un objecte de debat continu», com si aquesta formació es disposàs a continuar l'ideari del seu exsoci de govern a Llucmajor, l'ASI de Joaquín Rabasco. No s'acaba d'entendre que els conservadors illencs, que tenen una forta implantació a la Part Forana i que a les seves files presenten professors universitaris de reconegut prestigi, pretenguin convertir la llengua "la nostra llengua" en una arma política i electoral. Del Partit Popular de Rosa Estaràs s'espera sensibilitat i estima per la cultura del país, ja sigui en tasques d'oposició o de govern.

Però les intencions ara expressades pels seus portaveus són funestes, perquè en res ajuden a la convivència i sí a la confrontació social; i lamentables, perquè els seus predecessors polítics demostraren en la Transició tenir més seny que ells. Però també són grotesques, fins al punt de provocar la rialla dels que les escolten. No és de rebut que siguin dirigents del PP que s'expressen en castellà els que imparteixin «lliçons» de català «estàndard», com succeí recentment amb el senyor Fernando Rubio; o els que violenten amb barbarismes el parlar tradicional els que després exigeixen la potenciació de les «modalitats» en els mitjans de comunicació públics.

Què pensaríem de Puerto Rico, si la principal preocupació de les autoritats locals fos la defensa de les «modalitats» pròpies de l'Illa, en lloc de promoure la llengua espanyola davant la influència asservidora de l'anglès? Doncs, que són bojos, perquè així mai no la potenciaran, o que actuen amb malícia, perquè la volen liquidar. Els porto-riquenys han sabut guardar l'espanyol i n'han donat una lliçó al món sencer. D'aquesta lliçó, que els va fer mereixedors d'un premi príncep d'Astúrires, n'haurien d'aprendre en el PP balear pel que fa a la nostra llengua, que també és la seva llengua.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris