nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

L'asfalt i la bandera

Encara amb el regust de les bregues patriòtiques de les darreres setmanes que anirem regurgitant sovint d'aquí a les eleccions generals â"i si no ho creis hi podem posar messionsâ", ja tenim aquí el Gran Premi del Brasil, on l'amic Hamilton li pot llevar la corona a Fernando Alonso. I si ja fa uns anys que confessar l'apatia per l'automobilisme implica en determinats àmbits renegar d'una mena de religió, insinuar ara que l'espanyol omnipresent ens cau tort â"enteneu-me l'expressió, valga'm Déu ara de fer judicis estèticsâ" pot esdevenir un anatema. Ara que ja no és alternatiu parlar d'escalfament climàtic i de sostenibilitatâ"beatificat Al Gore per l'Acadèmia Suecaâ", a la fi podem començar a tractar els herois del motor com si fossin toreros. Perquè realment, l'automobilista és avui el que fa mig segle era un diestro, com el Minotaure és un Transformer. S'enfronta al monstre del Motor i la Tecnologia, com aquell s'encarava â"s'encaraâ" amb la Natura... Vistes amb distància, ambdues ocupacions són absurdes i poc eficients, totes dues tenen externalitats pernicioses i una i l'altra mouen masses i comporten víctimes colaterals innocents. El meu negre â"que per cert, sent també una simpatia visceral pel pilot britànicâ" suggereix que el motor no arrossegarà mai la poesia dels braus, tan tràgics i mediterranis ells, però tampoc no li deixaré desenvolupar la idea.

Ahir llegíem que Lewis Hamilton confia passar per la pedra a Alonso gràcies al seu coneixement virtual del circuit brasiler: el domina a força de fer-hi voltes amb la Playstation! Tot i això, confessa que els simuladors no li donen superioritat ni física ni psicològica; d'alguna manera han de justificar el duel in situ, així que no podrem estalviar-nos l'olor de goma cremada, les aglomeracions televisades i tota la parafernàlia, bandera inclosa.

Seria interessant de veure si, donat el cas, una victòria de Hamilton propicia a la Gran Bretanya l'onada d'exaltació patriòtica que cada vegada ha provocat el podi definitiu del torero â"del pilot, vulldirâ" asturià.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris