nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

La passivitat

Aquest dotze d'octubre és un pont d'allò més rialler. Sí, perquè per aquells que no tenim la sort de viure en una Comunitat Autònoma on hi ha una mínima oferta cultural, això del dia de la Hispanitat s'ha convertit en un club de la comèdia. Superficial, passat de rosca, fins i tot una mica «friki», així és la desfilada i tot el que envolta aquest acte, que no és mes que una autèntica bravejada de nacionalisme espanyol, del ranci i caspós. Banderes i més banderes, patriotisme d'aquell amb localització i denominació d'origen, del 36 per ser exactes, xiulades i insults a Zapatero, un president demòcrata, i cortesia per una Corona que igualment rebutgen, però aquesta vegada en silenci.

De tot el trist espectacle, jo em quedaria amb un dels personatges més patètics de tots: Rajoy. I és que després del ridícul espantós que és atrevir-se a protagonitzar un vídeo amb l'excusa de la festa nacional i de veure com la seva crida no va ser secundada, només li quedarà anar a la Cope a fer quatre crits d'Espanya, davant el seu públic, que no és més que el fatxerio encès i radical. Espanya, Espanya, banderetes, xiulades i la cabra de la Legió. Una festa sense sentit com quasi tot el que succeeix en aquest país de maniqueus, blanc o negre, adéu al gris. Els mateixos que s'emboliquen amb una bandera, arribant a l'absurd del patriotisme de postís, són els més cruels i radicals quan veuen fer exactament el mateix amb una altra bandera.

Tal vegada tota aquesta bogeria ens sigui incomprensible pel nostre tarannà. Els balears ni hem estat capaços de sentir-nos això. Per aquest motiu tothom sorteja com pot el sentiment de pàtria com pot: jo som mallorquí, però no espanyol; jo som mallorquí, de Balears i, a la vegada espanyol; o, senzillament, jo som espanyol... I és que aquí no ens sobren les banderes, ni els caps d'Estat vividors, ni presidents megalòmans, ni presidents covards... Aquesta terra té una immensa capacitat per acollir-ho tot i, sobretot, suportar-ho amb una passivitat quasi molesta. És a dir, que si aquí es fes la desfilada aquesta del fatxerio nacionalista, segur que ni ens n'adonaríem i, molt manco, ens molestaríem. Això sí, que no ens tanquin les carreteres per poder sortir a la segona residència!

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris