muy nuboso
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
12°

Cent dies d'Antich

Aquestes dates es compleixen els primers cent dies de la segona etapa de Francesc Antich al capdavant del Govern balear. No es pot dir que hagi tingut un inici il·lusionant, tal com passà l'any 1999. L'afer Son Espases ha obscurit aquesta arrencada i també ha condicionat moltes de les iniciatives que prepara el Govern. L'obert suport de Rodríguez Zapatero, que ha donat llum verda al nou conveni de carreteres, els èxits del conseller Manera en matèria de finançament i l'anunci de nous traspassos, com ara les competències de Justícia, anunciaven un començament de quadrienni ple d'esperances.

Però el principal actiu de tot dirigent democràtic no són ni els doblers, ni el poder, ni els projectes. L'essència del lideratge basat en la sobirania popular és la confiança. I a Antich li resten per endavant anys de feina per recuperar un prestigi ara malmès a causa del macrohospital. Els dos mesos de dubtes i inacabables negociacions amb els seus socis i alguns dels seus propis companys de partit al voltant dels diferents solars on es podria fer l'hospital han acabat per fer més gran la decepció entre importants segments de l'esquerra.

Un president té dret d'equivocar-se, però no de fer voltes i voltes a una qüestió durant setmanes per acabar al mateix lloc on es trobava, després de deixar tothom marejat. Aquestes actituds desmoralitzen i fan creure a la gent que se'ls tracta com a menors d'edat. En l'actual legislatura es poden esperar moltes coses d'Antich, però la fonamental és que demostri valentia i decisió, pols ferm i personalitat. Aquesta, ara, és la seva assignatura pendent.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris