nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
13°

Quins criteris hi ha per donar una baixa laboral?

Quin criteri deuen seguir al Centre de Salut Martí Serra de Marratxí per donar de baixa una persona? Gran misteri!Som professor d'institut, concretament de l'IES Marratxí. Dia 2 d'octubre vaig acudir d'urgències al Centre de Salut Martí Serra (tot i que som de MUFACE tenc com a entitat mèdica la I.N.S.S). Vaig anar al metge perquè no em trobava bé (febre, malestar...) i tenia una afonia que no em permetia realitzar de cap manera la meva feina amb un mínim d'eficiència. He de dir que el tracte del personal va esser en tot moment molt correcte, fins i tot la doctora que em va atendre. Tot i que no ens posàrem d'acord en un detallet!

El problema és que per fer la meva feina m'és imprescindible usar la veu. I l'he d'usar amb adolescents que fan renou, que gairebé no escolten i que no sempre són fàcils de manejar. L'informe de visita deia, entre d'altres coses, que tenia una «faringoamigdalitis aguda» i se'm va receptar «Amoxicilina+Ibuprofeno+Acetilcisteina». Curiosament se'm va recomanar, a part dels medicaments, repòs de veu (quina ironia, si teniu en compte a què em dedic!). Em va estranyar que la doctora no em proposàs tres dies de baixa, que haurien estat suficients per recuperar-me; en canvi, no va voler saber res d'aquest tema. Li vaig dir en diverses ocasions que era professor d'institut i que sense la veu poca cosa podia fer en una classe de tercer i de quart d'ESO. Tot i això, s'hi va negar.

Durant els dies posteriors vaig haver d'anar a fer feina tossint, escopint flegmes a tort i a dret en mocadors de paper, sense poder parlar bé i amb una picor insuportable a la gola.I jo em deman: quin criteri se segueix per donar de baixa una persona? En altres circumstàncies no hauria passat res, però en la meva en concret, la cosa no va esser gens fàcil, ja que vaig haver de passar una setmana ben fotuda. En 11 anys de professió gairebé no estat mai de baixa, però hi ha ocasions, com aquesta, que, tal volta, mereixien un tractament diferent.

Josep Antoni Calvo i Femenies. Pont d'Inca, Marratxí.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris