muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

IB3, molt ben fet

És admirable com, en ben poc temps, l'equip d'IB3 ha aconseguit que en aquest mitjà es parli en català a tots els seus programes, cosa que la dictatorial Maria Umbert deia que no faria mai ja que ho veia impossible. Segurament seguia les consignes del senyor Rodríguez i d'altres elements del Govern anterior tan peninsulars ells i sempre tan poc d'aquí.

Ara, mentre la senyora Estaràs deu passar una penada pel mallorquí, el menorquí, l'eivissenc i el formenterer, resulta que escoltam tots la mateixa llengua a IB3 i a tots ens sembla la de tota la vida perquè així és la cosa. Als de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera ens uneix el català... ens n'hem adonat gràcies a vosaltres, els d'IB3 que heu fet un canvi exemplar sense renous ni bregues.

Record amb certa mala boca com els que estimam la nostra llengua ens veiem, no fa gaire, vertaderament menyspreats a la mateixa emissora per la mala llet de gent, al meu entendre, gens ni mica recomanable, tan espanyola i tan poc de les Illes, com el senyor Javier Alarcón on, també a IB3 ràdio se'n desfeia a gust contra tots nosaltres. He dit d'ell però en podria anomenar més, naturalment...

Que bé us vull dir a tots vosaltres: els que feies IB3 tv, els de IB3 ràdio, i no vull deixar els de la TV Mallorca tan senzills i casolans ja des del seu naixement... Ben fet amics que sou d'aquí, d'aquestes Illes que necessitaven sentir parlar i respirar així com ho feren els nostres pares... Heu duit aires de vida i de tradició al món illenc d'avui. Pot ser us diran des d'algun que altre mitjà de comunicació que no heu millorat l'audiència, que no us veu gaire gent... i coses semblants... Que us entri per una orella i que us surti per l'altra. Tot arribarà. Crec que de moment pot ser senyal que feis les coses bé. Esperau un temps que la gent d'andoni que treballau seriosament a favor de tots. Pensau, per altra banda, que hi ha emissores que aconsegueixen les seves grans audiències servint-se sempre de la vulgaritat i de l'escàndol. Mai vulgueu ser d'aquestes. Utilitzau el pressupost que per vosaltres disposi la Comunitat i pensau que són diners de tots i que amb ells ens podeu donar el gust de sentir-nos més orgullosos, més units per la mateixa terra i la mateixa cultura.Gràcies, un cop més per haver aconseguit en tant poc temps que la «vostra» televisió sigui també, ara ja de cap a peus, la «nostra», vull dir, la de tots.

Tomeu. Portocolom.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris