muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín:
14°

La solució més fàcil

Benvolgut president Antich: Finalment ha pres la decisió més fàcil, encara que vostè ens digui que és la decisió més dolorosa que ha pres.Vostè no ha pres la decisió més difícil perquè aquesta hauria estat tornar a recuperar el projecte per fer Son Dureta Nou a Son Dureta, que si bé suposava retardar un parell d'anys més el fet de gaudir d'un hospital còmode i ben dotat per tal que l'atenció al ciutadà fos la millor possible, és ben cert que a la llarga era la millor opció per fer un gir a la política de consum de territori, unes vegades perquè resulta que és sòl programat i d'altres per la requalificació del sòl rústic. Vostè ha triat la solució més fàcil, encara que això suposi continuar amb la política de terra cremada, de consum de territori i de destrossa de patrimoni.

És ben trist que uns hagin perpetrat, presumptament, una pilotada (que jo no sé exactament què és això, però no deu ser res de bo quan el Partit Popular s'enfada si li ho diuen). Com dic, uns han fet el que sembla una cosa bona per a ells i vostè els fa la feina bruta: fa l'hospital a Son Espases, una ubicació contestada pels més propers, els veïns de la Real i les més de 50.000 persones que ens manifestàrem abans de les eleccions per dir prou ciment i amb la confiança que un canvi donaria lloc a una política territorial de respecte i mesura.

No sé si aquestes més de cinquanta mil persones a Mallorca, més les d'Eivissa i Menorca, som les minories a qui sempre fa referència la Sra. Estaràs, unes minories que han fet que vostè pugui ser president d'aquesta comunitat, però en qualsevol cas són a les que el seu partit deia que no faria l'hospital a Son Espases.

Arribat aquí, supòs que si vostè ha mirat el bé dels ciutadans deuen ser els votants del Partit Popular i els metges que finalment han decidit quin urbanisme s'ha de fer i on es posen les infraestructures.

Em sap greu, president Antich, perquè fins que no vaig sentir per ràdio la decisió presa, confiava que finalment seria valent i fidel al que deien a la campanya. Ja sé que per vostè és més atractiu presentar un hospital acabat a Son Espases que la meitat de Son Dureta Nou a Son Dureta, però tal vegada el preu a pagar serà mol alt, perquè allò que sí tenim «les minories» és memòria i sentit de la responsabilitat.

Tenim un parc central que és una desgràcia, un metro que és una vergonya i la rialla de la resta de l'Estat; ara hi sumarem un motiu més per a «la riallada estatal» amb aquesta decisió de nous rics als quals els sobra el territori i es permeten el luxe que no he sentit dir que s'hagi permès cap ciutat de l'Estat.

Hem perdut moltes coses valuoses que les futures generacions no veuran mai, però allò que nosaltres sí que podrem deixar com a herència és la coherència i la valentia per defensar la nostra terra i el nostre patrimoni cultural i històric. Coherència i valentia, un valors que vostès ja no tenen perquè els han soterrat a Son Espases.

M. Rosa Bueno
Castellanos. Palma.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris