nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
15°

El Bloc no ha de deixar el Govern

La notícia, no per esperada, deixa de ser frustrant. El Govern balear, presidit pel Sr. Francesc Antich, amb el vot en contra del Bloc, va anunciar ahir que l'hospital es construïa definitivament a Son Espases, traint el que havia estat un dels eixos essencials de la darrera campanya electoral i que va aconseguir que a Palma, molta gent, especialment veïns de la Real, votàs el PSOE, en detriment del Bloc.

El Bloc ha fet el que ha pogut. S'ha manifestat sempre en contra d'aquest projecte i ho mantingut fins al darrer moment. Els responsables que avui es construeixi Son Espases són en primer lloc el PP, que ho va proposar; el PSOE (que presideix les tres institucions més importants: Govern, Consell de Mallorca i Ajuntament de Palma), que ha estat incapaç de ser mínimament coherent amb la seva campanya electoral i ha cedit des de bon principi, davant les pressions de la dreta i de col·lectius mèdics que fins aleshores treballaven de valent per a l'empresa privada i ara semblen salvadors d'allò públic. També n'és en gran mesura responsable una opinió pública, especialment l'esquerrana, molt possibilista, poc compromesa amb aquesta terra i que es dóna per satisfeta amb el simple fet que no governi la dreta. Amb això ja tenen la consciència tranquil·la.

Ni el PSM ni el Bloc no s'han de sentir responsables d'aquesta malifeta i no han d'abandonar el Govern de cap manera. Des de la seva responsabilitat han de treballar de valent dins les seves àrees i pressionar les altres per demostrar, dins un panorama general de Mallorca molt hostil, que és possible gestionar bé des de la racionalitat, el respecte als recursos naturals i un compromís ferm amb la protecció del nostre territori i la nostra llengua. No hem de fer cas de les plomes que diuen que si no abandonau és per no perdre la cadira. El problema el tenen ells, que l'han perduda. Ànim i coratge amb vista a les pròximes eleccions generals. No hem de perdre l'esperança.

Francesc Aguiló Pons, militant del PSM. Palma.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris