muy nuboso
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
13°

El projecte de Son Espases

En ambients de La Real es comenta, amb sorpresa, com és possible que fins divendres migdia de la setmana passada el Consolat de la Mar mantingués la incògnita d'on es faria el nou hospital de referència, i que fins al darrer segon suposadament s'analitzassin altres opcions, quan dissabte dematí el conseller Vicenç Thomàs i el seu equip presentren amb tot luxe de detalls, gràfics i documentació el projecte del nou Son Espases. «Això vol dir que ho tenien decidit des de fa molt de temps i ens han estat torejant. Els ha mancat pipella», es comentava per La Real.

Tomeu Ferrer, in memoriam  

Les dures crítiques que rep Joan Lladó, líder d'ERC i conseller d'Interior del Consell, per haver escrit la frase «encendre un ciri enrotllant-hi la foto del rei» en un escrit a la memòria de l'escriptor Tomeu Ferrer, ha retornat a l'actualitat el llibre Vint dies de guerra d'aquest autor manacorí, que és un fresc impressionant del desembarcament de les forces republicanes a Porto Cristo l'agost del 1936, que donaria peu a la brutal repressió que patí Manacor. Els atacs contra Lladó poden convertir en «best seller» aquesta obra, que toca fibres molt íntimes de la memòria col·lectiva mallorquina.

L'estirada d'orelles d'Antich
Com se sap, el president Antich pegà una estirada d'orelles a Lladó per la frase del ciri i la foto en considerar-la «fora de lloc». Però a Algaida (i a Manacor) es recorda que la famílies Antich i Oliver tenen arrels republicanes molt fondes i fermes. El mateix actual president de la Comunitat Autònoma és fill de l'exili econòmic, ja que va néixer a Caracas, on s'havien traslladat els seus pares en els anys cinquanta per poder trobar feina i viure amb dignitat durant la postguerra.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris