algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
10°

La reconversió del PP

La idiosincràsia del poble de les nostres illes és molt peculiar, tenim una gastronomia i una cultura, comunes a quasi tota la mediterrània i sobretot conservam usos i maneres de les illes que no son entesos a quasi cap indret i que han estat molts de cops malentesos, permet malifetes fins un cert punt, però no tolera que li toquin les essències més intimes. Tot això ho garantia la Constitució del 78 quan es proclamaven els motius per poder accedir a tenir un estatut d'autonomia. I que els polítics nouvinguts han oblidat voluntàriament deixant de banda l'esperit de reconciliació nacional de la transició. La ignorància dels nous vinguts, i la preeminència dels poders econòmics ha fet que els valors intangibles de la nostra societat hagin estat aparcats sense més motius que els econòmics.

Mestre Arnau de Sa Pleta, personatge reial o de rondalla, ja no ho sé, deia que no hi ha rés pitjor que els ignorants que et volen donar lliçons., mestre Arnau home savi on n'hi hagi, com sempre fan els pagesos ancestrals de la nostra terra, no els que van en tractors amb climatitzadors, havia encertat el diagnòstic, la madrilenyització de la nostra societat civil i de la nostra vida política havien subvertit l'ordre natural d'aquestes illes i els de fora eren els que dictaven la llei i els costums de la nostra gent. Trapelles, xerraires, vividors, meuques i gent d'aquest pelatge, políticament parlant, s'havien fet amb el poder i la gent d'aquesta terra, bona gent majorment conservadora, va dir prou, aquests no són els meus!. El president de la institució autonòmica, fins el moment, va haver de partir, no sabem exactament on, ni per què, i molta de gent cerca sense bon fruit pel moment, situar-se per tal de continuar xuclant de la mamella.

La idea d'un partit moderat que defensi els valors propis d'un poble no és tan difícil d'entendre i sobre tot que digui als nous vinguts que són ells, els que s'han d'adaptar als nous costums del territori que han triat per viure i que els acollirà de manera extraordinària, ja que els illencs fins fa molt poc hem estat un poble emigrant i sabem el que costa sortir de casa teva. El que no es pot tolerar sense caure en extrems de violència és que vingui un subjecte a dir-te que l parlis en cristià, que et posi a tot volum els Xunguitos i musica lolailo perjudicant seriosament les teves oïdes, prou!

Tot això ho ha de saber endreçar el nou PP per tal d'oferir a la dreta sociològica d'aquesta terra un producte que no li faci caure a l'abstencionisme dins la indiferència d'un nacionalisme que cada cop més veu que s'han de preservar els valors intangibles i deixar els criteris economicistes pels mercaders de via estreta, que moltes vegades no han sabut conservar els seus negocis particulars per desprès enriquir-se amb negocis públics. Crear icones de referència pels joves, Rafel Nadal, el Reial Mallorca, el Vive Menorca o el Pòrtol de Voleibol, o Jorge Lorenzo poden ser exemples per una joventut que necessita tenir miralls on reflectir les seves iniciatives.

S'han d'activar valors dins la modernitat del segle XXI que conjuguin aspectes ètics o religiosos segons les creences de cadascú, aspectes ecològics, ja que els valors mediambientals són d'obligat compliment per tal de preservar el que el capitalisme salvatge, les grans multinacionals de la industria i el ciment han destruït sense pensar en el dia de demà..

Les idees de l'esforç i el treball ben fet passa per una inversió amb educació; la dreta, no ens ha de fer por aquesta paraula, ha desatès els valors intangibles d'educar i ensenyar les noves generacions, pensant que una sinarquia seria suficient per controlar un poble, però dins les velles democràcies obsoletes la classe mitjana és la que decideix i, sense cap tipus de dubte, aquesta majorment ha estat formada a l'escola pública o concertada en doblers públics. Les experiències de gent que defensa l'escola pública però du els seus fills a la privada els desqualifica per exercir, segons quins tipus de càrrecs.

Educació, esforç, treball símbols i estimació a la terra son els trets diferencials que fan que un partit s'arreli dins la societat on s'ha de perpetuar i així guanyar no sols unes eleccions, cosa important dins el món de la política, si no deixa unes empremtes clares dins la societat i permeabilitzar-la amb les seves idees.

Tot això no ho tenim avui en dia dins el panorama del centredreta d'aquesta terra l'orfandat encara dura i no sabem qui duu el timó i si tornarem a cometre els errors de què Espanya solament és Madrid i tot allò que ella representa, ja que comença a ser hora de definir realment el model d'estat ja que el model de les autonomies per be o per mal ja ha estat superat i cal un nou pacte constitucional entre les dues grans forces polítiques d'aquest país que ens dugui cap un estat federal dins l'Europa que ha d'arribar per fer front als reptes de la modernitat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris