algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
13°

Poques feines o poca vergonya

Dijous d'aquesta setmana, com si la natura i la nostra Història s'haguessin unit per advertir-nos de qualque cosa, una terrible tempesta entrà per Santa Ponça, anà cap a Portopí, va fer tot el camí dels Reis i arrasà tot quant va trobar. La tempesta s'acarnissà especialment a l'alçada de Son Espases, on hi hagué la víctima humana més greu de la desena que han patit danys. Les ventades de més de cent quilòmetres per hora van provocar inundacions, talls de circulació, retencions, caigudes d'arbres, el tancament de l'aeroport i el trasllat de pacients dels hospitals.

Al complex de Son Moix s'hagueren de desallotjar dues mil persones i als hospitals de Son Dureta, Sant Joan de Déu, Inca i Son Llàtzer alguns pacients van haver de ser traslladats a altres instal·lacions sanitàries perquè les inundacions van afectar parts d'aquests centres. A Son Dureta, l'àrea de reanimació i la de radiologia es varen negar. La caiguda d'arbres a les carreteres de Mallorca va causar retencions importants a la carretera que va a l'aeroport des de l'autopista d'Andratx i a la sortida cap a la Via Cintura des de l'autopista d'Inca. A més, a la carretera de Valldemossa hi va haver un accident múltiple, en què es van veure implicats una cinquantena de vehicles. La tempesta va provocar que vuit mil cinc-cents clients de Gesa-Endesa quedassin sense subministrament elèctric. A més a més, com que també va caure el servei de telefonia, molts d'aquests abonats no varen poder avisar la companyia, i les tasques de restabliment del servei es van allargar encara més.

Palma (i bona part de Mallorca), ahir horabaixa " vespre, varen viure un caos de dimensions espectaculars. Des de les sis de l'horabaixa fins devers les onze de la nit la ciutat i, especialment, els accessos varen viure un col·lapse del que, ara mateix, no record precedents. Tot va fer figa i el so de les sirenes de bombers i ambulàncies es va convertir en la demencial banda sonora del major desgavell que s'ha viscut a Mallorca en els darrers anys.

Devers les vuit i mitja del vespre d'aquell dijous negre, vaig rebre una telefonada en la qual se m'explicava que la plaça de Cort de Palma era presa, literalment, per la policia espanyola. Vaig creure que el meu interlocutor exagerava. M'hi vaig desplaçar. De camí vaig poder comprovar que el col·lapse circulatori a les avingudes era absolut i que els arbres caiguts per la tempesta aixafaven els cotxes aparcats pels carrers adjacents.

Ja des de la plaça Major el desplegament policíac era evident. Entre el carrer Colom i la plaça de Cort vaig poder comptar uns quaranta policies. El motiu? L'organització Maulets havia convocat i posteriorment, i a la vista dels greus fets ocorreguts, desconvocat, una concentració antimonàrquica.

En condicions normals, enviar una quarantena de policies a una concentració a Palma ens semblaria desproporcionat i excessiu. Podríem pensar que tenen poques feines. Fer-ho mentre milers de ciutadans patien greus problemes i, almenys deu patien ferides, em sembla aberrant, terrorífic i impresentable. Quina poca vergonya!

Mentre desenes de milers de ciutadans eren víctimes d'inundacions, talls de circulació, retencions, caigudes d'arbres, tancament de l'aeroport i paràlisi dels hospitals els seus suposats servidors, els qui cobren per estar al seu servei, es dedicaven a perseguir adolescents amb pinta de maulet pels carrerons del casc antic.

Va demostrar molt més seny la gent de Maulets que, davant la desgràcia va suspendre la seva convocatòria que el cap buit o pocavergonya que va decidir el desplegament policíac (i que tant si és una cosa com l'altra ha de dimitir o cessar de manera urgent).

La pregunta és òbvia: quina és la vertadera tasca de la policia, servir la ciutadania o protegir l'statu quo i els privilegiats com el monarca espanyol? A veure si resultarà que, en lloc de ser un servei públic, són una força d'ocupació.

Això sí, les tempestes no hi entenen de privilegis: Marivent va quedar ben tocat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris