nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
14°

Son Real: no totes les polítiques són iguals

No totes les polítiques són iguals, repetir aquesta és una obvietat però necessària davant tanta de manipulació que ve de fa molts d'anys. Un exemple palpable i clar és el tema: de Son Real.

Anem a veure, va ésser el Govern del pacte de progrés encapçalat per Xisco Antich (1999-2003) que destinà 12.000.000 per comprar una de les finques més emblemàtiques de Mallorca. Això va suposar poder conservar un espai de privilegi de quasi 3 km de costa, envoltat d'un torrent com el de Son Bauló, amb unes restes arqueològiques d'un valor incalculable, emmarcat en un conjunt paisatgístic extraordinari, amb una riquesa de fauna autòctona important, així com valors etnològics a les seves construccions existents.

A partir del 2003, aquestes polítiques canvien, la resta de la finca de Son Real, que és privada, queda en mans d'una política de mercantilisme, política caracteritzada per allò que tot té un preu. Es va proposar la construcció d'un camp de golf i d'un hotel, la qual cosa suposava una ocupació de 825.000 m2 de terreny. Aquesta proposta es va veure impulsada pel PP i el CPU, els quals demaneren la declaració d'interès general per a la construcció al Consell de Mallorca. Durant les tramitacions va ésser la Conselleria de Medi Ambient del Govern balear la que en primer lloc en va emetre un informe favorable.

Des d'un principi per fer front a aquests interessos especulatius neix la «Plataforma Son Real no té preu», amb l'objectiu de protegir tota la zona (privada), finca que també té tots els valors que ja hem esmentat abans. Tot i així, aquesta finca no és comprada pel Govern balear de Jaume Matas, malgrat les peticions a les quals se sumaren molts de col·lectius.

El 28 de setembre passat, el Consell Insular de Mallorca presidit per Francina Armegol, rebutjà la declaració d'interès general, amb els vots a favor de tots els partits, menys del PP. Es tracta del primer pas, però molt important, per a la protecció definitiva de tota la finca de Son Real.

Enhorabona a tots/es els que han lluitat perquè això sigui una realitat!

Agrupació Municipal Santa Margalida, Can Picafort i Son Serra de Marina. PSIB-PSOE.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris