algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

Això de veure món

Al pobre ciutadà suís de 57 anys, anomenat Oliver Rudolf Jufer i resident a Tailàndia des de fa més de dues dècades, llei a la mà i en nom d'aquesta, el passat març va ser condemnat a 10 anys de presó per «decorar» amb pintura negra uns cartells del rei Bhumibol Adulyadej que omplien els carrers pel seu 79è aniversari. És clar que aquell país no figura en el llistat de democràcies avançades ni mai s'ha sentit un representant governamental seu impartir lliçons internacionals de Drets Humans ni de llibertat d'expressió. Són el què són: una monarquia panxavergonyant que vesteix cerimoniosament una dictadura militar; corrupta, evidentment. Aquest és el referent, la meta on ens volen dur predicadors radiofònics i partits a les seves ordres quan mobilitzen la ciutadania per castigar el crim de cremar unes fotografies dels reis d'Espanya. Com que els mou la misericòrdia cristiana s'han estimat més no exigir fuetejades enmig de plaça pública per executar la necessària escalivada a aquells que s'atreveixen a pensar diferent i a actuar contra els símbols de manera simbòlica, precisament. On s'ha vist que es cremin fotografies d'un rei i les forces de seguretat no aturin la feta a tirs, si s'escau? És la degeneració moral i racial de l'espanyolitat que ja no omple les gònades. Els servidors públics ja no tenen el que s'ha de tenir.

Sort que la fiscalia, malgrat ser en mans dels enemics de l'Espanya, Espanya, ha reaccionat a temps i demana un any i mig de presó pels piròmans. Aquí es veu la tímida espanyolitat del govern Zapatero que no alliçona els seus fiscals per a demanar un temps raonable i proporcional a la feta. Comparat amb el rigor patriòtic dels tailandesos, i si tenim en compte que el criminal suís només modificà la fotografia reial mentre que els gironins l'eliminaren, una pena que satisfés els molts cristians locutors estaria per devers els 15 anys sense possibilitat de remissió. Perquè, aquesta és una altra que amb encert denuncien des de l'emissora episcopal, les penes en aquest país són molt baixes i no conhorten els sentiments de revenja (cristians, evidentment) dels agreujats i de les víctimes.

I ara bé la bona, encara més: el Grup Parlamentari Popular ha registrat tot una Preposició no de llei on insta al legislatiu balear a condemnar, de forma unànime (a la búlgara o tailandesa), els atacs i ofenses que han patit els monarques espanyols i a reafirmar la lleialtat a la corona. Això de veure món, encara que sigui de franc i amb càrrec, rasputines incloses, als pressuposts públics, obri els ulls i la ment dels nostres líders i, com pogueren veure a Tailàndia, a Rússia, a Cuba, a Birmània o a Corea del Nord, la imatge del líder és sagrada i protegida per la llei. N'haurem de sentir de collonades, almanco fins que les eleccions posin cadescú en el seu lloc. I a la nostra dreta, la mediàtica i la política que la segueix, a l'Europa on les banderes fan de calçons blancs i els monarques d'extres en programes d'humor.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris