algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:

Toni Roig

De vegades hi ha realitats que no es poden entendre. La mort n'és una. Toni Roig ha fugit. Quan vaig parlar amb en Tomeu Martí i em confirmà la notícia no m'ho podia creure. Per què?, em vaig demanar. Silenci. Tot d'una vaig cercar el consol: ens ha deixat la seva música, la paraula, l'empenta..., no hi és però el tendrem a prop per sempre més. Consols inútils, perquè tanmateix notaré a faltar els seus crits, les seves enrabiades, la seva estima, la força, la lluita, el músic incansable, la persona de les causes quasi perdudes, l'infant terrible, el generós, etc.

Toni Roig era una d'aquesta casta de gent que, lamentablement, ja és poc habitual. El seu nord era el país i la cultura popular i tradicional. Els doblers sempre en quedaven al marge. De fet, sempre que una entitat tenia pocs doblers per organitzar un acte Al Mayurqa i en Toni Roig hi eren. I en aquesta mateixa línia, Al Mayurqa actuava arreu dels Països Catalans, amb la intenció més de «fer país» que de fer negoci.

Roig també desenvolupà una important tasca pedagògica. Molts d'escolars conegueren els nostres instruments tradicionals a partir de les seves visites als centres educatius.Roig fou el cor de la Revetla de Sant Antoni i d'Al Mayurqa, musicà autors de les Illes Balears, féu noves creacions, recuperà músiques oblidades, enregistrà diversos cd's, col·laborà en una multitud d'iniciatives cíviques (la darrera, el moviment Salvem la Real)...

Toni Roig va ser un exemple de constància, lluita i entrega personal. El notarem a faltar. El país i la seva gent l'enyorarà. Abans passàvem pena pels seus comentaris damunt l'escenari; ara enyorarem les seves intervencions i arengues.

Moltes gràcies, Toni, pel que has fet i ens has donat. Molta força i molt d'ànim, Al Mayurqa. El seu record i exemple hi seran.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris