algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
13°

De plans generals, normes subsidiàries plans territorials...

Sr. director:
Us adjunt la carta per si considereu adhient publicar-la. Pens que tots estarem d'acord que una de les lluites per aconseguir el tan anomenat creixement sostenible és assegurar un creixement urbà raonable, per tal de no hipotecar el nostre futur, a més d'evitar un consum de recursos que crea una minva de la qualitat de vida de la majoria dels ciutadans en benefici de molts pocs. Així veig com darrerament es parla molt del Pla General del 1990, que a més de deixar via oberta al meu parer a construccions i urbanitzacions males d'entendre, com és el cas dels horrorosos xalets que podem veure a un costat del que un temps fou la finca de Bóquer, a més d'herències com Cala Carbó, (crec que amb voluntat majoritària a tots els partits de posar-hi remei) també casos com La Font i El Vila.... el pas de diferents consistoris no ha pogut, volgut o sabut (suposo que hi ha hagut casos de tot color) aturar un creixement que al meu parer no respon de cap manera al de garantir un habitatge digne per a tothom, sinó a interessos diversos.

També considero que augmenta el nombre de ciutadanes i ciutadans que demana una regulació del creixement amb criteris de sostenibilitat, i quan la societat demana mesures, els governants n'han de prendre nota. La passada campanya tots els partits es van mostrar favorables a augmentar el control urbanístic i majoritàriament parlaren de no augmentar el sòl consolidat, si això és així, haurem de menjar-nos algunes normatives dels passats anys, però es podria fer un canvi en positiu, això ho dic evidentment amb el meu nul coneixement d'urbanisme, però vull confiar en una legislatura encaminada al procés de garantir un creixement respectuós amb l'entorn i la garantia d'un control urbanístic efectiu, si atenem a la voluntat que expressaren durant la campanya electoral els diferents candidats, que penso que s'haurà de fer efectiva durant aquesta legislatura.

Això, sense entrar en la creació de normes subsidiàries, adaptacions a Plans territorials de Mallorca i nous plans generals, entre altres coses pel meu grau de desconeixement i la seva complexitat si una persona no n'ha seguit el seu procés. Considero que la voluntat del regidor de torn no és suficient i que cal involucrar-hi tots els agents implicats, crec també que la majoria de pollencines volem poder viure a un poble on el creixement urbanístic no desbarati un entorn privilegiat que ens ha vist néixer, créixer i que no hem de destruir. Això hauria de ser suficient per encoratjar els regidors per emprendre en valentia la tasca de garantir uns criteris raonables de creixement, molta sort a tots en la tasca de defensar l'interès general aquesta legislatura.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris