nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
12°

Cope

Tenc un gran afecte pel director de la cadena COPE-Illes Balears, Xavi Bonet, i per l'emissora a ca nostra. Potser en faig una valoració una mica nostàlgica i pens en Ràdio Popular, en les rondalles, en Francesc de Borja Moll, etc. En qualsevol cas, l'afecte existeix.Ara bé, com a persona humana, com a mallorquí i com a cristià em sembla vergonyosa l'actitud i les paraules de la cadena COPE a l'Estat espanyol. Despús-ahir vespre escoltava un programa que es diu «La linterna» i que, en lloc d'il·luminar, posa fum i brutor, i vaig sentir com, una vegada més, ens insultaven. Per començar, al programa es va dir que Rodríguez Zapatero era un «amanerado». Que això es digui d'un president del govern a una ràdio que pertany a la Conferència Episcopal és patètic. De Maria Antònia Munar varen dir de tot, però aquests dos comentaris no són el que més em varen ofendre.

Després varen parlar de la Fira de Frankfurt i de la cultura catalana. Es va dir que la cultura catalana no té sortida sense els autors que escriuen en castellà. Es va dir que, en realitat, allò que val de la cultura catalana són aquells que fan creació en llengua castellana. El presentador del programa es va atrevir a dir «hasta han tenido que ir a buscar escritores a las Baleares o a Valencia, ya me dirás dónde van con eso».

Pobra gent, pobres ignorants i quina llàstima de qualitat de ràdio.
Aquesta gent no sap res dels mallorquins i valencians que han fet una aportació fonamental a la cultura catalana i universal: Ramon Llull, Anselm Turmeda, Joanot Martorell, Francesc de Borja Moll, Baltasar Porcel, Carme Riera, Joan Francesc Mira, etc. Per què ens tracten amb tant de menyspreu? Perquè tot el que no és castellà per ells és menyspreable. Simplement, patètic.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris