muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
12°

Pactes

Parlar de pactes és arriscat, però en qualsevol cas no és tan arriscat com protagonitzar-los. Des de fa anys quasi tothom es veu en el dret de dir al PSM cap a on ha d'anar, com ha d'actuar, etc. És una mica semblant a la llengua o al futbol: tothom sap de llengua, tothom pot fer d'entrenador de futbol, i tothom pot fer de secretari general del PSM. Ser secretari general dels nacionalistes d'esquerra no és gens fàcil. I per tot això no els vull dir què han de fer, però sí permetin que analitzi la situació. El pacte que s'està congriant és entre el PSOE i UM, tot deixant de banda el Bloc. Històricament, quan el PSM anava bé, el PSOE anava malament, i a l'inrevés.

El pacte que deixi les presidències de totes les institucions al PSOE -un PSOE més nostre, com és el d'Antich i Armengol- pot minvar un Bloc que entri a formar-ne part. La tàctica d'UM sembla encertada perquè UM només pot créixer amb un PP a l'oposició; la del PSOE també perquè encara faria més petit el Bloc. Fins i tot un UM que pacta amb el PSOE, que renuncia a la presidència del Consell i que torna més nacionalista -amb incorporacions com Melià o Grimalt- també podria fer cert mal a l'ala nacionalista del Bloc.

A més, hi ha un càrrec molt important, el senador, que ja fa quatre el PSM va dejectar per tal de tenir la vicepresidència del Govern. Va ser un error que no es pot tornar a cometre. És fonamental que els partits nacionalistes tenguin el senador per tal de fer veure la feina que pot fer un senador o un diputat nostre a Madrid, sobretot quan només falta un any per a les generals. Confiem en l'encert de totes les parts.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris