lluvia ligera
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
12°

Son Espases

Les màquines a Son Espases no han aturat, ans al contrari, van a tota. Ja ho hem dit moltes vegades, però no massa vegades: la construcció de l'hospital de Son Espases suposarà la destrucció de l'entorn de la Real i del propi bé.

Ara com ara, els partits han de recordar la seva promesa i aturar la construcció a Son Espases.

El procés hauria de tenir una sèrie de passes. En primer lloc, s'hauria d'ampliar l'entorn de protecció de la Real per tal d'assegurar que es posi en valor tot el conjunt i no només el monestir. Una altra passa seria senyalitzar tots els béns per tal que siguin coneguts, gaudits i apreciats com un espai monumental d'interès. S'haurien d'aturar les obres i indemnitzar si cal. Potser la indemnització serà molt alta, però val la pena. Per salvar el patrimoni val la pena invertir, que no és el mateix que gastar. Tal vegada ara sembli una indemnització massa costosa, però d'aquí a 25 anys la quantitat pagada no tendrà importància si s'ha salvat la Real.

Una vegada declarada la protecció de l'entorn, senyalitzats els béns i aturades les obres, s'haurà de planificar què es fa amb la finca de Son Espases. En aquest sentit, em sum a la proposta del professor de la Universitat de les Illes Balears Antoni Martínez Taberner. Antoni Martínez aposta per fer-hi un parc periurbà que preservi definitivament l'entorn del monestir i que creï un espai de passeig i esbarjo a un punt clau de la ciutat de Palma.

Esperem que als documents programàtics, que es redactin durant els pactes, temes com el de la Real quedin ben clars, perquè si els pactes no serveixen, entre d'altres coses, per aturar els desastres que s'han fet, no serviran per res. Per ara, cal no abaixar la guàrdia.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris