nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
12°

Mallorquins a París

L'esposa de l'actual president del Govern balear, Maite Area, presencià el partit de Nadal i Fededer al Roland Garros amb gent tan coneguda com el president del Reial Madrid, Ramón Calderón; la seva muller, Teresa Galán; i la dissenyadora de moda Elena Benarroch, que és amiga íntima, per cert, de Sonsoles Espinosa, la dona de Zapatero. El grup de Maite Areal es trobava just al costat del de la família Nada, així que sortiren per la televisió quan el tennista rompé qualsevol protocol i escalà fins als boxes per abraçar-s'hi. Qui també va ser vist per Roland Garros fou Sebastián Escarrer, vicepresident de la Cadena Sol que gestiona una sèrie d'establiments al centre de París.

La 'cimera de París'

El president Jaume Matas no assistí enguany al Roland Garros, tot i que dies enrere s'hi havia confirmat la seva presència. Matas, de fet, tenia previst anar al partit entre Nadai Moyà de dimecres i quedar el cap de setmana a París a l'espera de la gran final. Però els resultats electorals i la possibilitat de pactes li hauran aconsellat canviar d'idea. Qui també tenia intenció de viatjar a París era la presidenta Maria Antònia Munar, que també canvià de plans. De fet, hi havia una certa expectació per saber si es registraria una cimera de París.

Calderón vol fitxar Nadal

Ramón Calderón ja dóna per guanyada la Lliga i, pel que sembla, ja ho té tot previst per a una gran celebració diumenge que ve a la plaça de la Cibeles de Madrid. Es veu que jugar amb el Mallorca no imposa gens. El cas, tanmateix, és que Calderón ha oferit a Rafel Nada celebrar el triomf d'ahir a París amb l'equip blanc, que s'enfili també fins a l'estàtua i saludi la penya blanca. La bogeria de Calderón està en sintonia amb la dèria del locutor de TVE-1 que retransmeté el partit d'ahir: durant tot el temps Rafel Nadal va ser un tennista españo. Just una vegada va ser mallorquín i una altra de Manacor. Hauria estat el mateix si hagués nascut a Madrid?

La Lliga

Dissabte passat se sentien moltes bromes al voltant de qui guanyaria la Lliga, si Rajoy o Zapatero. Com se sap, el president del Govern és culer i el PP obtingué una gran victòria electoral a Madrid el passat 27 de maig. També es deia que aquest final de campionat ha agafat un cert aire a primàries del que passarà a les eleccions generals. El futbol torna a les seves millors èpoques de politització.

Pere Rotger

El president del PP Mallorca i reelegit batle d'Inca, Pere Rotger, ha mantingut un posicionament molt moderat i discret després dels resultats autonòmics del maig. I això que ara la seva ciutat passa a convertir-se en tot un referent dels espais de poder que poden quedar al PP dins Mallorca, que no seran gaire grans. Es viurà aviat un increment del pes de Rotger dins el PP? El seu estil de fer política i la seva defensa de la llengua, a més de la seva personalitat, són radicalment contraris al de Carlos Delgado, batle de Calvià i l'altre gran triomfador del PP. Quin dels dos estils s'imposarà en el partit en el futur?

Munar

Molta gent dins el PP ha quedat bocabadada en veure que la presidenta del Consell, Maria Antònia Munar, en cap moment no ha posat la condició de continuar en aquest càrrec a l'hora de pactar amb qualsevol altra força política. Com se sap, Munar ha estat presidenta del Consell durant dotze anys.

Verger

Hi ha comentaris en el sentit que «no seria gens estrany» que Joan Verger continuàs com a president de l'Autoritat Portuària un cop s'hagi produït el canvi de Govern. El distanciament de Verger del PP, partit del qual va ser president, és clamorós.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris