muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
12°

Són tots iguals?

Som dels que he defensat que no tots els polítics són iguals. Ho he dit en veu alta i sense por d'haver-me d'empassar les paraules perquè conec molts de polítics que no són en política per fer-se rics ni milloren el seu patrimoni mentre són en un càrrec. He de confessar que aquest i no altre era el sentit de la meva afirmació radical. Vist el que ara veim amb el tripijoc dels pactes a l'hora de tornar a fer l'afirmació hauria d'especificar que em referia a l'honradesa i no a la manera d'entendre ejoc polític. Les darreres notícies apunten que l'esquerra entra de ple en el joc decanvi de cromos i s'oblida de la promesa electoral que ePSIB, com a partit majoritari en la coalició, encapçalaria les institucions pactades. La força de la UM del senyor Nadasembla ser d'una contundència suficient perquè tots, PSOE i Bloc, acotin el cap i sacrifiquin la integritat de la senyora Calvo amb jocs de prestidigitació indignes -la repartició de la batlia- per tal d'aconseguir el Govern i el Consell de Mallorca per l'esquerra d'aquí i una mossa més en la corretja del president Zapatero.

l l l
Així que, en el joc dels aparells de partit, m'atreviria a dir que sí, que tots els polítics són iguals. Com que aquells que votàrem la senyora Calvo ho férem per dur l'esquerra a les institucions però, també, perquè ella significava una manera diferent d'entendre el joc de la política, em permet recordar als aparells partidistes de l'esquerra que si ells són tots iguals els votants no. Que el votant d'esquerres sol tenir una alta tendència a l'abstenció i que poc basta perquè se senti traït. Almanco jo, si s'accepta el repartiment de la batlia, m'hi sentiré, i molt. Perquè tenia l'esperança que l'opció de la senyora Calvo significava un canvi en l'esclerosi del PSIB. Em consta que ella acceptà l'encàrrec d'abandonar el seu alt càrrec a Madrid per encapçalar un nou projecte per a la batlia de Palma amb dues condicions: certa llibertat a l'hora de configurar la seva llista i no ser peça en el «joc del trile» dels pactes.

l l l
Però n'hi ha més: ens varen fer creure que mai més s'entregaria la presidència d'una institució al partit menys votat però millor situat per al xantatge. Eren els garants de la «regeneració ètica», d'una altra manera de fer i d'entendre la política. Ara ens temem que no: que tots són iguals i oferiran en sacrifici la il·lusió dels votants de la senyora Calvo al déu de la conveniència. Un error que pagaran molt car, ara que havien aconseguit mobilitzar l'electorat. Si la UM del senyor Nadal vol la batlia de Palma amb dos regidors que li doni el PP del senyor Matas amb el Consell i allò que demanin. El PP està disposat a fer-ho: són tots iguals? Els votants, no. Que ho recordin quan en el futur es queixin de l'abstenció.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris