nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín:
15°

Palma és capital

Ahir, en Pere Muñoz parlava de la importància estratègica de Palma en les negociacions que s'estan fent aquests dies per formar majories a les principals institucions de Mallorca i de les Balears. Evidentment no entrarem en els aspectes de la negociació. No sabem quina de les persones que hi opten acabarà sent batle o batlessa de Palma. Sí que tenim clar quin és el perfil que ens agradaria que tengués la persona que ocupi tan digne càrrec.

Hauria de ser una persona capaç d'aconseguir que Palma recuperi el nivell de benestar de fa més d'una dècada. Benestar que s'ha perdut, bàsicament, perquè n'hi ha hagut uns quants que l'han augmentat molt a costa que molts altres el perdessin. Hauria de ser una persona capaç de fer que Palma recuperi l'orgull de ser la capital de Mallorca i de les Illes Balears. Una persona que no defugi els problemes, sinó que els afronti de cara i que, en la mesura que això sigui possible, els trobi una solució (fixi's el lector o lectora que no deim «la» solució). Vos estic parlant d'una persona honesta, que no cerqui l'enriquiment personal i no permeti desastres com el que s'està produint a Son Espases o el que s'acaba d'aprovar, amb traïdoria, a Ses Fontanelles. També d'una persona preparada per coordinar i liderar un equip de gent eficient i honrada que estigui disposada a dedicar uns anys de la seva vida a millorar les condicions de vida dels seus conciutadans. Una persona responsable, que prengui decisions per ella mateixa o en el marc d'un treball en equip, però que se'n faci responsable. Que no es dediqui a governar segons el dictat dels qui comanden a El Mundo (no sé si després dels resultats electorals i de veure com s'han quedat, s'escriu sense n). M'agradaria que el nou batle o batlessa sigui una persona sensible amb els més desvalguts i compromesa amb l'eradicació de la pobresa. Avui és possible que tots aquells que vivim a Palma ho puguem fer ens unes condicions mínimes de dignitat, només cal apostar-hi fort. Desig que el nou batle o batlessa sigui una persona compromesa amb la plena recuperació de la llengua de Palma, la llengua catalana. Que com a màxima autoritat de la ciutat convidi tothom a aprendre i a usar la llengua catalana, que tengui clar que Palma, com a capital i com una de les zones on més ha davallat l'ús del català, ha de liderar el procés de recuperació de la llengua pròpia. Voldria que el nou batle o batlessa no tengués una concepció folcklòrica de la nostra llengua, de les nostres tradicions i de la nostra cultura, sinó que apostàs de manera valenta i ferma per fer de la nostra cultura popular un eix integrador i cohesionador social. Que fos una persona sensible per la cultura i capaç de reactivar culturalment la nostra ciutat. Que aconseguís que els carrers i places de la ciutat brollassin d'activitats culturals. Des de les més populars i festives fins a les més elitistes i especialitzades.

Una persona que tengués clar que Palma ha de rebre amb els braços oberts els nous ciutadans que hi vénen a viure, però que, juntament amb els que els han fet venir (els empresaris), es preocupi per la plena i total integració a la ciutat, als seus usos i costums, a la seva llengua... d'aquests nouvinguts. Una persona que aposti per crear les condicions necessàries per potenciar l'associacionisme ciutadà i que vegi en les entitats ciutadanes gent disposada a millorar la ciutat i no com a claca per a les seves actuacions. Una persona que escolti els ciutadans, interessada per millorar els serveis, la xarxa educativa i de centres sanitaris. I, si és possible, que no ens torturi gaire amb obres per tot arreu al mateix temps...

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris