muy nuboso
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
13°

Ciutats

Aquests dies passats he visitat la ciutat de Berlín i, una vegada més, he quedat encantat i, també, astorat de l'obligada comparació amb Palma. Berlín és una de les grans capitals d'Europa, però no és una ciutat que et generi una sensació estressant. Berlín és una ciutat amb un bon transport públic que fa que no hi hagi una invasió dels vehicles privats. Berlín, tot i ser una macrociutat té una xarxa de carrils bici brutal que és determinant a l'hora que molts de ciutadans optin per aquest mitjà de transport.

A Palma, per exemple, els carrils per a bicicletes són inútils perquè no connecten zones de la ciutat i perquè de vegades van d'un cap de cantó d'una illeta fins a l'altre cap de cantó. A Berlín també hi ha parcs. Parcs? Sí, allò que per nosaltres és tan complicat i per la resta del món és tan senzill. Parcs són espais verds, camins blans i més durs, arbres, més arbrers, zones de descans, etc. Per què nosaltres no podem tenir parcs com els altres? A Berlín la gent es tomba als parcs, aquí ja provaran vostès de jeure damunt el ciment.

Un altre element, des del centre de Berlín fins a l'aeroport agafaran un metro i un bus i en 25 minuts hauran fet el recorregut. En canvi, si arriben a Palma hauran d'esperar 25 minuts perquè arribi el bus de l'aeroport i uns altres tants per arribar al centre. A Berlín hi ha cultura arreu. De fet, el shopping i la cultura en són els principals atractius. En fan promoció i els resulta ben útil. A Palma, ens trobam a anys llum pel que fa a les manifestacions culturals i a la promoció. I no fa falta inventar cada dia el món; basta les polítiques reexides d'altres ciutats.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris