nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
22°

El GOB proposa: Salvem Mallorca

Mallorca està sotmesa a transformacions territorials com no es recorden a la seva història recent: es trinxa el foravila amb autopistes, es construeixen polígons industrials, comercials i camps de golf sense mesura, s'accelera la nova urbanització i es desprotegeixen els espais naturals.

Els actuals governs del PP i UM promouen aquesta acceleració econòmica, que dóna beneficis per a uns pocs i a curt termini, però que amenaça la qualitat del futur de tots. Els danys seran públics -un món menys habitable i just- i els guanys privats. Per això ens organitzam en moviments de resistència i denúncia, en la defensa d'alternatives. Aquestes xarxes populars guanyen eficiència en la diversitat i la cohesió.

Les Plataformes Locals i el GOB hem fet front a tots aquests projectes durant la seva tramitació i execució. Al Pla de Carreteres amb mobilitzacions i la recollida de 41.000 signatures d'al·legació, el recurs administratiu i contenciós, la petició de denúncia del Conveni de Carreteres i les manifestacions a Sineu (10.000 persones) i Palma (50.000 persones). Al Pla Territorial amb una paròdia «festiva» ridiculitzant i denunciant el dia de la seva aprovació, amb els recursos -administratius i contenciosos- i amb la presentació d'un munt d'informes explicatius amb els nostres emperons i alternatives. Al desànim pel mal govern amb el concert reivindicatiu a Santa Maria el 20 d'octubre de 2005. A l'aparició contínua d'agressions al territori amb l'inici de noves campanyes i l'empenta de la Plataforma Salvem Mallorca. Tot això amb el nostre entusiasme i enginy.

Menorca, Eivissa (més que d'altra) i Formentera pateixen amenaces semblants; però també compten amb ciutadans mobilitzats en d'altres Plataformes i seccions del GOB, que fan denúncia dels perjudicis del creixement insostenible i proposen models d'organització social, econòmica i ambiental.

Ara, el GOB programa continuar la presència al carrer amb la recollida de signatures per poder defensar una Iniciativa Legislativa Popular al Parlament Balear -que proposa un model d'Ordenació Territoriaalternatiu per a les illes Balears-, i amb tot un seguit d'activitats que l'acompanyaran. Volem recollir i amplificar el parer de tots els ciutadans emprenyats amb les polítiques de Desordenació del Territori que duen a terme, principalment, els governs de Jaume Matas, Maria Antònia Munar, Pere Palau i Catalina Cirer.

Fa poc temps, la Delegació de Govern ens castigà, entenem que injustament, per oposar-nos al recreixement de platges a Can Picafort amb 12.000 euros de multa. També es multà, amb semblant excés repressor, l'oposició a la guerra d'Irak i a l'autopista Inca-Manacor. Aquestes injustícies no ens faran arronsar-nos del nostre activisme de carrer.

El nostre propòsit amb la campanya Salvem Mallorca és reclamar l'atenció de tota la ciutadania i convèncer-los de l'equivocació d'aquesta destrossa. Els polítics, que tenen la responsabilitat de governar, han d'atendre el clam de la ciutadania per aturar i revertir aquesta malifeta. És ara més que mai que cal sumar energies i reclamar que se'ns escolti. Ho farem al carrer i per arribar fins al Parlament, on defensarem la Iniciativa Legislativa Popular.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris