lluvia ligera
  • Màx: 26°
  • Mín: 25°
26°

El lideratge

Les ganes que té Jaume Matas d'acceptar la proposta estatutària del PSIB-PSOE són tan grans com ha palesat la seva resposta. Crec que, de moment, no en té gens mica. Com es poden incorporar el PSM i UM a l'acord? Acceptant l'obligatorietat de conèixer el català? Reivindicant la negociació bilateral del finançament? Creis que és això el que proposa el nostre president? I si això no és possible, hi haurà reforma? Aquesta ambició reformista és equiparable al suport a l'escola que es presta des de la Conselleria d'Educació. Fiofinançarà les obres d'ampliació dels col·legis privats. I per què no amplia els centres públics que cada any es queden sense poder atendre la demanda que tenen? Per exemple, l'escola de Pràctiques, o eC.P. Es Pont, o l'Institut Joan Alcover?

L'OCB amenaça el conseller amb una mobilització mai vista si gosa retocar el Decret de Mínims. Sembla com si no se'n temés que el mal ja està fet en el plantejament de la qüestió: les hores de català són una nosa per a l'aprenentatge de l'anglès. Contribueix a crear un clima social hostil. Que modifiqui o no la norma no és del tot indiferent, però basta l'anunci del seu propòsit per incomplir les obligacions derivades de l'Estatut i de la Llei de Normalització Lingüística.

I què hem de dir? Que hi ha aspectes en què no perdem el lideratge. No s'ha prestat gaire atenció a l'Informe Global de la Corrupció 2006 que presentà la setmana passada Transparency Internationa. El professor Manuel Villoria, catedràtic de Ciència Política de la Universitat Rey Juan Carlos de Madrid, constata que l'administració local és l'àmbit on la corrupció és més elevada. Escriu que en aquests ajuntaments, sobretot els situats a la costa o al costat de les grans ciutats, la qualificació del sòl urbà és l'origen dels majors casos de corrupció. A continuació, esmenta Mallorca com a exemple: en tan sols quatre anys els consistoris han modificat 227 vegades els seus plans urbanístics. És més o manco el mateix missatge de cada pic que ens visita un ministre de Justícia o un fiscal general de l'Estat. Amb tants d'indicis, el fiscal en cap de les Illes no deu tenir temps per dormir. Els sindicats, tampoc. Catalina Cirer ha obert la porta a la reconversió d'hotels en pisos a Cala Major. Ara no record bé si he escoltat Lorenzo Bravo i Josep Benedicto opinar sobre aquesta qüestió.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris