cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
20°

Hi ha nervis

Els ametllers han florit tots de cop aquesta setmana oferint un contrapès estètic a l'estult espectacle de tanta gent barroera. Feia anys que la natura no executava una simfonia de llum tan sincronitzada. Potser era necessari que la vida tengués una tal expressió cíclica. Un negre disfressat de semàfor balla amb un stop a la mà en un diumenge feiner a la nova autopista de sa Pobla: tot un carnaval solitari entre el confeti de pols. La suau dolçor de l'aroma de les diminutes violetes fredoleres ha estat també un bàlsam contra el fems que escampen a manera de grolleres declaracions alguns polítics que repeteixen com a lloros la lliçó. De banda la gent del PP d'aquí, que fa pena quan renega de la seva llengua, la resposta d'una destacada dirigent nacionalista rere l'anunci de retirada del seu secretari general és desplaent. Potser -diu- ha tancat el seu cicle, com si fos un tren fora de servei que ja no vol més passatgers. Els socialistes reclamen als seus dirigents que es posin les piles, com si ells no sabessin complir al carrer amb la responsabilitat del diàleg. Agafar-se les coses pel cantó que crema és caure en el parany del desconcert i la propaganda i tancar portes. Negar-se maliciosament a una activitat tan plaent com és la conversa, és com obviar la bellesa dels ametllers florits. Amb la diferència que per la delicada flor, el vent del temps no té compassió. I sempre pot haver-n'hi per un humà des d'un altre humà. Compassió per a ells, que han malgastat el seny amb minúcies i batalletes. Compassió també que aquells altres que han abandonat l'esma i la humilitat pels despatxos del poder.

Asseguts a un bufet de Ciutat i amb les calculadores a tota màquina, als estrategues del vot del PP no els surten els nombres. Han estat mans foradades amb tanta obra i ja no en queda per tots. La creació d'una xarxa política clientelar és crear un monstre insaciable. El que havia de ser una legislatura tranquil·la de majoria absoluta s'ha rebentat d'ensurts cobdiciosos i ara Matas, d'Algaida estant i sense els miraments d'altre temps, reclama amb traïdoria que la militància faci registres al moviment associatiu dels pobles per assegurar-se la inversió per quatre anys més. És segur que hauran de fer quatre miques també per aquesta maltractada premsa forana que es beu tots els cops. Caldrà que ho digui també al seu Director General de Comunicació, que fa ull amb tota la carnassa que tira a aquesta televisió que ningú mira.

Hi ha nervis a tots els pobles. Massa nervis pertot arreu i les eleccions encara són lluny. Frisen per proclamar candidats. Surten malifetes com les pintades al despatx de la batlessa de Felanitx. I s'estrenyen corretges i s'esborren mirades. Ara, sobretot, als joves, com un nou jaciment on exportar la brega electoral. Les presses són males conselleres i cada cosa a son temps. Aquesta setmana entren els darrers dies i la befa que se'n faci del que hi ha pot ser un bon termòmetre. Caldrà mirar la rua amb un poc més d'humilitat.

l l l
Acabarà la legislatura a Costitx amb els reserves de la llista d'UM de regidors? Tan insaciables li han sortit els regidors a Munar?

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris