cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
22°

Carta a Francesc Antich sobre l'idioma valencià

Honorable diputat Francesc Antich i Oliver, Li envio aquesta carta perquè sempre tengui present la gent que representa i els altres tres diputats del PSIB en els seus escons al Congrés dels Diputats, ja que des del meu punt de vista no té gaire clar ni qui l'ha triat ni a qui defensa.

Supòs que recorda que les eleccions del 14 de març del 2004 la societat de l'estat espanyol va decidir lliure i democràticament un canvi de govern, donant una majoria, simple, per majoria al PSOE, per que fa a les Illes la majoria de la societat confià en les forces progressistes com es pot observar en el nombre de vots que obtengueren el PSIB i la coalició de Progressistes per les Illes Balears, donant quatre escons a la primera formació esmentada que el tenia a vostè com a cap de cartell; com a conseqüència d'aquests comicis la societat balear el va elegir a vostè com a representant de l'esquerra d'aquestes illes i nosaltres, com a demòcrates i progressistes ho acceptàrem, però ara que vostè ja té la cadira i la remuneració corresponent pareix que s'oblida que vostè és a Madrid, no per obeir les indicacions de Ferraz, sinó per defensar els ciutadans d'aquesta terra.

El passat 9 de febrer s'aprovà la reforma de l'estatut valencià, amb un punt que té molt a veure amb les Illes Balears, amb Catalunya i amb la Catalunya Nord, la qüestió de l'idioma. Els secessionistes valencians, amb el PP al capdavant, proposaren que la llengua que es parla al País Valencià fos denominada idioma valencià sense fer cap referència a la unitat de la llengua catalana, ens va sorprendre que el PSPV ho acceptàs, però encara molt més el PSOE estatal i les seves sucursals de Catalunya i de les Illes Balears. Votant a favor d'aquest punt vostè i els seus han demostrat el poc orgull de formar part de la cultura catalana que tenen, menyspreant-la i seccesionant-la, ara al País Valencià, demà a les Illes senyor Antich? Què proposarà el seu partit a la reforma de l'estatut balear? Idioma balear, mallorquí, algaidenc? Un poc de rigor científic no ens vendria malament, no creu senyor Antich?

Ja per acabar el partit del que vostè n'és el secretari general ha demostrat que és igual que el PP, vostès critiquen al senyor Matas el seu servilisme a Madrid i que no defensa els ciutadans que l'han votat, poden aplicar-se el mateix, ha quedat clar que el PSIB és una sucursal de Madrid i que obeirà sense protestar el que es dicti des de la seva seu central.

Senyor Antich, ara per decència, esper que no es presenti a la presidència del Govern de les Illes Balears, ja basten els gonelles que hi ha.

Ignasi Serra, membre de la comissió executiva dels Joves d'Esquerra Nacionalista-PSM.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris