nubes rotas
  • Màx: 23°
  • Mín: 20°
16°

Una, grande i libre

És difícil tenir respostes asserenades davant tanta provocació i davant tanta estultícia. Hom no sap per on començar per no posar-se a la seva altura -concepte erroni perquè d'altura no en tenen gens, sinó per no davallar a les profuditats abisals on han menat el llefiscós i pudent discurs. El meu company Melià i Ques ja ho va exposar d'una manera clara i asserenada. Jo no ho sabria fer millor. Em qued amb la idea que entre aquest discurs i el feixisme més perniciós només hi ha un petit malentès. Comencem per la campanya que ha posat en marxa a Andalusia, la radiofònica. (Alerta, no és la primera que fan. Davant la qüestió dels papers de Salamanca, també varen fer una campanya de tanques, tanques grosses, al carrer on hi apareixen, entre d'altres, en Zapatero i en Carod Rovira com si fossin els bandits més ferotges de l'est, els espoliadors més nefastos del patrimoni). Bé, tornem a la campanya andalusa. Dues coses, la primera, una obvietat com el Valle de los Caídos, la mentida malintencionada que perboca aquest anunci. No mereix altre comentari. (És estrany, no els sembla, que la Conferència Episcopal no renyi una mica els seus que promouen l'escàndol i la mentida. No diu alguna cosa d'això la Bíblia? Promoure falsos testimonis i mentir, no és atemptar contra el vuitè manament de la llei de Déu. O és que només, la Cúria, es pronuncia quan la matèria pecaminosa s'orgasma en el sisè?). Per altra banda, em sembla més que immoral la qualitat del discurs aquest. M'explicaré. El llistó curricular -esper que entengueu la metàfora- de la campanya és més aviat el propi d'un reality show d'aquests que no tenen escrúpols. Vaja, que si una gent tan preocupada pel fracàs escolar, per la qualitat de l'ensenyament, fa posades en escena de tan baixa qualitat, tan primàries, vol dir que no aspira mai al fet que aquest poble que volen governar ultrapassi aquests immunds horitzons. I això em preocupa! També el feixisme vol el poble ignorant per poder-lo manejar així com vulgui.

Per altra banda, parlen de la sacrossanta igualtat dels espanyols. Mentida podrida. N'hi ha que són privilegiats, privilegiats amb el PP. Per això he posat al títol la paraula Grande. Si tu tens diners i pots comprar una possessioneta, no cal que et preocupis, que si ets del PP o caus en gràcia en el PP et requalificaran el terreny i passarà de ser rústic a urbà (en qualsevol de les seves denominacions). No, no tots som iguals. N'hi ha molts que tenim algunes quarterades -no gaires- i de la nit al dia no ens les requalifiquen. Per què a uns sí i als altres no? On és la igualtat?

L'altre dia quasi vaig vomitar -tanta sort que ja he adquirit un cert domini de la meva ossamenta i no va derivar en coses fisiològicament més pudentes- quan vaig sentir n'Arenas. Es va posar en boca la paraula solidaritat, amb el ben entès que Andalusia que és pobra ha de ser compensada per les altres regions riques. Un concepte ben noble, el de la solidaritat. Si s'exerceix per tot igual. Si es té el mateix sedàs. Per exemple, l'escola també ho ha de ser solidària, compensadora de les desigualtats socials. Però ara, per aquí es veu que no l'entenen al concepte de solidaritat. I allò que volen és fer un sistema d'ensenyament insolidari. Per una banda, l'ensenyament privat concertat, per a la gent amb possibles i amb aspiracions, i l'escola pública per als desarrelats, els convictes i tot allò que ja es poden imaginar. I el Libre? Com entenen la llibertat els del PP? Per què els interessa saber tant l'opinió dels altres i no els interessa la seva? Com és que són tan dràstics a l'hora d'expulsar un membre que ha gosat contradir les tesis de Rajoy, d'Acebes i companyia? Com és que aquí tots, tots els membres del PP per una banda accepten per la boca grossa les tesis del partit i per la boca petita reclamen un estatut semblant al de Catalunya? Per què no expulsen en Pere Rotger, batle d'Inca, president del Parlament de les Illes, si ell també s'ha posicionat en contra de les tesis d'en Rajoy?

Com s'ho prendrien els del PP si ara féssim una subscripció popular per recaptar diners per fer campanyes carregades de mentides i de blasfèmies de la seva gestió? Però mai no ens posarem a la seva altura, perquè tenim els dos dits de dignitat que ells no tenen i perquè ens empara aquell principi tan bíblic de la veritat us farà lliures. Ja hi poden anar ells, a besar el cul al Papa, si tanmateix es passen la Bíblia i els principis catòlics per allà on la meva dignitat no em permet dir.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris