cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
23°

Acció del GOB

Els dirigents del GOB anunciaren ahir que reactivaran l'activisme de carrer davant la destrossa del territori. Aquesta decisió obeeix en bona part a la impaciència de les bases de l'organització, que veuen com Mallorca s'omple d'autopistes sense que els seus dirigents, fins ara, hagin decidit reaccionar. I també al coratge dels antiautovia eivissencs, que han plantat cara a l'avanç del formigó i a la destrucció del territori.

El prestigi assolit pel GOB en les darreres tres dècades ha estat enorme. També la seva independència, fins i tot en accions com omplir de bloquests la porta del Consolat de Mar quan governava el Pacte de Progrés, i això que l'esquerra, ara fa cinc anys, havia posat en marxa una moratòria urbanística que en aquells moments, i juntament amb la que havia aprovat el Consell, suposà un fre efectiu a l'expansió del ciment arreu de l'illa.

No obstant això, després de la victòria del PP el 2003, el GOB entrà en un període de moderació. Tot i les seves protestes formals, quasi ha estat un espectador davant la construcció de les autopistes. Aviat arribarà la reacció. El problema per a l'organització ecologista és si podrà recuperar la capacitat de mobilització d'abans. Les darreres fornades de joves illencs tal volta arribin a la maduresa sense la conscienciació en defensa del medi ambient que distingí els seus pares i germans majors. El GOB té ara l'oportunitat de demostrar que no ha perdut ni la seva ànima ni el seu esperit. Sempre des d'una perspectiva pacífica, sempre des del respecte a les regles democràtiques, molts mallorquins enyoren la veu del GOB al carrer. Fa una vintena d'anys, hauria estat impossible que un Govern balear construís tantes autopistes al mateix temps sense que la indignació ecologista es fes sentir de punta a punta de l'illa. En els dos darrers anys la Conselleria d'Obres Públiques ha executat infraestructures a balquena amb una oposició més formal que real. Ara arriba l'hora del GOB.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris