cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
23°

Les caricatures

Aquesta carta és per mostrar el meu desacord amb la crisi que s'ha produït com a conseqüència de les anomenades caricatures de Mahoma i també amb l'editorial que vàreu publicar diumenge passat amb el títol «Les caricatures de l'odi». A l'editorial hi havia una certa recriminació al diari danès Jyllans-Posten per haver abusat de la seva llibertat d'expressió. Pens com dèieu a l'editorial que és un tema molt delicat, que ja porta massa víctimes innecessàries i que segur que acabarà molt malament. Així i tot, vull afirmar sense embuts que em solidaritzo plenament amb el diari.

D'altra banda, tampoc no accept com afirmàveu a l'editorial que els milions de pobres de fe islàmica només tenguin com a única esperança Mahoma, convertit en el símbol dels desheretats. Quan Mallorca era tan pobra com ho puguin ser aquests països, ni Jesús ni l'Esperit Sant varen fer res de res i el nacionalcatolicisme només serví per suprimir la llibertat d'expressió. Sense oblidar l'homenet que parlava en nom de Déu i que deia les pestes dels jueus, maçons, separatistes, europeus i tothom que no li seguís la corda.

Si els mallorquins reflexionam fredament, ens trobarem que aquests pobres països es troben com nosaltres no fa gaire i qui sap, escoltant segons quins mitjans, què ens pot passar demà. Tots ells tenen el seu Ungit de Déu -perdó volia dir d'Al·là-, el seu seguici, que els podríem anomenar nacionalislamistes, i els pobres de sempre que només volen arribar a final de mes. A aquests que són la gran majoria els deuen dir que no es fiquin en política, però tanmateix també n'hi ha que no es deixen trepitjar tan fàcilment.

Precisament per aquests darrers no vull que Dinamarca ni ningú demani perdó, seria donar la raó als qui no la tenen. Finalment, tornant a l'editorial de diumenge, no vull admetre que l'esperança dels pobres de l'Islam sigui Mahoma, sinó els seus propis lluitadors i lluitadores per les llibertats.

Llorenç Carrió i Crespí. Sant Jordi.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris