cielo claro
  • Màx: 18°
  • Mín: 18°
17°

El PP i Rabasco

Perquè té tanta de por el PP de Rabasco? Per què en el ple del Consell de dilluns passat dos dels seus portaveus intentaren aturar-lo? No ha estat Rabasco fonamental perquè els populars hagin obtingut temps enrere la batlia de Llucmajor? No ha fet mal a l'esquerra, sobretot a l'Arenal, la demagògia proforastera de Rabasco, que ha aconseguit restar vots al PSOE? Qui ha estat durant molt de temps el gran beneficiari de l'acció Rabasco, que ha gaudit durant anys d'un finançament impensable per a un partit tan petit com el seu, amb exhibició de tanques de quiero hablar en castellano per totes bandes? El PP pactà amb ell per aconseguir la batlia de Llucmajor, una ciutat que en temps pretèrits va tenir una gran tradició i implantació socialista. Qui ha creat Rabasco? Qui li pagava les campanyes publicitàries per endur-se'n el vot d'arrel peninsular i en principi procliu al PSOE? Només ho pot dir el mateix Rabasco, pero allò indubtable és que el PP tremola quan obre la boca. A qui li ha crescut massa Rabasco, se li ha fet incontrolable i li ha fugit de les mans? Aquesta pregunta només la pot contestar el PP o un bon equip de periodistes d'investigació. En el cas Rabasco, s'ha de saber separar la nebulosa del patètic menyspreu contra les dones de l'autèntic bessó del drama: a ell i al seu grupet qualcú no tan sols l'ha deixat tirat, sinó que li han amollat l'artilleria pesant per destruir-lo, ara que ja no els serveix.

I mentrestant, l'esquerra mirant el dit antifeminista d'un Rabasco de molt baixa categoria sense adonar-se de la bomba de rellotgeria que assenyala la seva indignació pels atacs que pateix per part dels mateixos que enalteixen la cúpula PP. La clau del ple de dilluns no va ser un Rabasco, sinó un PP que intentà tapar-li la boca quan el més essencial principi democràtic diu que tot ciutadà -i més si és un càrrec públic- té dret a ser escoltat.

L'esquerrà ni l'ensuma. El Pacte de Progrés perdé les passades autonòmiques, entre d'altres coses, per l'insuficient suport dels treballadors de les zones turístiques, on Rabasco creixia amb capacitat o bé d'obtenir vots o bé de neutralitzar i deixar a ca seva els qui volien votar progressista. I això ho pot fer un grupet insignificant, però sospitosament amb tants de mitjans? Ara sembla que Rabasco ja no és necessari, o no ha fet la bonda que alguns esperaven, o se li varen pujar els fums, típica reacció d'una persona de no gaire llums que quan se sent important s'oblida que en realitat és un subordinat. I l'esquerra, si vol guanyar, no ha de mirar subordinats, llevat que sigui per fer-los cantar. Els seus adversaris són els amos autèntics de la situació.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris