lluvia ligera
  • Màx: 25°
  • Mín: 24°
23°

El referèndum de Rajoy

Què haurien trobat els dePartido Popular si aquell referèndum que hi va haver el temps de Felipe González sobre l'entrada d'Espanya a l'OTAN, en lloc de fer-lo a Espanya, l'haguessin fet a tots els territoris de l'OTAN amb l'excusa que la decisió «afecta tota l'OTAN»? I si el referèndum sobre si Espanya acceptava o rebutjava Constitució europea, en lloc de fer-lo només a Espanya l'haguessin fet a tot Europa, ja que el resultat afectava tot Europa? Idò ben exacte la mateixa quimera s'han passat pel cap ara els del PP sobre Catalunya: tenen ben clar que Catalunya no és major d'edat. Per tant, Catalunya no és ningú per decidir res sobre ella mateixa. No té capet per decidir ella mateixa el seu present ni el seu futur.

Ara resulta que, si el Quebec ha de decidir el seu destí, el referèndum no ha de ser al Quebec: ha de ser a tot el Canadà. I si en fan un al Sàhara, no l'han de fer al Sàhara: l'han de fer a tot el Marroc. Sí que ho sou, una cosa mai vista, Sr. Rajoi! Quina llumenera que hi ha, amb vós! Llàstima com no us fan secretari general de l'ONU!

Per cert: quan comandava Aznar, i Ibarretxe duia idea de fer una consulta al poble basc sobre el seu futur nacional, posaren que el qui gosàs moure cap referèndum el durien a la presó com un delinqüent.

Així és que ja sabeu la doctrina dels demócratas liberales de centro del PP: que Espanya faci un referèndum sobre Catalunya és un simple exercici de democràcia, la cosa més normal del món. Però uep! que Euskadi en faci un sobre Euskadi és un delicte que frega eterrorismo. Bé, no ho paga dir res pus.

Jordi Caldentey. Manacor.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris