nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 24°
22°

La setmana passada

Mentre escric això, escolt una emissora de ràdio personalitzada que tan sols emet repertoris amb les canços d'artistes que m'agraden o d'altres que s'hi semblen i que no coneixia. El grau d'afinament de la selecció es pot anar perfeccionant a mesura que l'empres. L'eina és de molt fàcil utilització. La podeu trobar a www.pandora.com, una plana web que he trobat, com moltes altres coses, gràcies a un invent de Ricardo Galli. És una altra web (http://meneame.net/) on s'envien històries que els usuaris voten i, d'acord amb els suports obtinguts, són promocionades a la plana principal, la portada: periodisme democràtic o quelcom que s'hi aproxima.

Els blogs, un cop que has separat el gra de la palla, et revolucionen una mica el panorama informatiu. En el seu (http://bloc.balearweb.net/555), Jordi Bayona, un observador honestament parcial, que no és el mateix que un mentider, explica que a l'ens hi ha molts de nirvis perquè, segons una enquesta pròpia, en determinades franges horàries, l'audiència d'IB3 tendeix a zero. Si això és vera, aleshores el cost de la cadena seria el resultat de dividir per zero el pressupost: infinit. Així, doncs, se'n parla massa i tot, del model lingüístic i dels desequilibris informatius.

Les dades que ens havia de proporcionar l'Observatori de la Comunicació dels Països Catalans sobre els èxits d'IB3 hauran d'esperar un parell, mallorquí, de mesos més. Mentre, ens entretenim amb l'Estatut. El lector atent de Diari de Balears recordarà que la setmana passada, després de reunir-se amb els directius de l'Obra Cultural, Maria Antònia Munar garantí el suport d'UM al deure de conèixer el català. I tothom tan content. La qüestió és que tots els partits designaren un representant a la Comissió Assessora per a la reforma de l'Estatut. D'aquests savis, tan sols dos, foren partidaris d'equiparar castellà i català. Bartomeu Colom i Ignasi Ribas, proposats, respectivament, pel PSM i EU-Els Verds. L'expert uemita, Maximilià Morales, hi votà en contra.

PSM i EU-Els Verds coincideixen a totes les votacions. Han governat junts i els seus homòlegs governen junts al País Basc i a Catalunya. Aquí semblen haver decidit agonitzar per separat. No hem donat encara l'enhorabona al flamant candidat, Mateu Crespí. Passats més de set dies de les primàries, les cares visibles a les rodes de premsa, als actes públics i a les institucions continuen essent les dels seus adversaris interns. En aquesta història no he vist tots els aspectes positius de l'efecte Borrel. No obstant això, m'agradaria estar convençut que no hi veuré tampoc els negatius.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris