algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Reflexions de Nadal

En apropar-se les festes de Nadal i els polítics surten al carrer com les oronelles a la primavera i ens mostren les particularitats de cada un d'ells. N'hi ha nouvenguts que no s'han presentat mai a cap elecció, i de cop i volta es presenten com els salvadors de la pàtria.

Els polítics surten al carrer i ens expliquen les seves històries sense tenir cap tipus de responsabilitat ni en el que prometen ni després en la seva gestió, deixant deutes, o els comptes de l'Administració en nombres vermells, en la majoria dels casos, i ja s'ho farà el que véngui després sense que existeixi una clàusula de responsabilitat patrimonial que obligui a respectar els termes establerts en els pressuposts de les institucions que en la majoria de les vegades es converteixen en mans de desaprensius en paper banyat amb el conseqüent menyspreu cap a les institucions democràtiques que són les encarregades d'aprovar la llei més important, en el cas dels parlaments, i document en el cas de les corporacions locals; document que li dóna l'autonomia financera referent a altres poders de l'Estat, però que no seguir les seves indicacions, com deia el jutge Garzón, quan es dicta una llei és per complir-la, en cas contrari es cau en el frau de llei, i no vull creure que els nostres nouvenguts i passerells polítics es volen estrenar fent burla de la llei, expressió màxima de la sobirania popular. Sé que qualque càrrec de designació, m'ho va confessar a un sopar, prefereix l'acció política, a pesar que no hi hagi marc legal, sigui legal o no, per després en la força dels vots i dels fets canviar la situació legal, una manera més de prostituir el sistema.

Ens hem de demanar què hem fet, on hem anat derivant la classe política per convertir-la en mercenaris i professionals sense ofici ni benefici i que serien capaços de qualsevol cosa per continuar en el càrrec, cadira o assessoria sense importar, el que vertaderament és important, el ciutadà. Trajectòries vitals de veure la seva capacitació dins la societat civil per després bolcar la seva experiència en la vida política per millorar la seva societat, la nostra societat, es veuen capgirades per pràctiques d'aferrar-se a un dels líders històrics per després coneixent les formes d'actuar de l'organització, convertir-la en un estri al seu servei. Els militants, amb la ingenuïtat que els caracteritza, s'il·lusionen sense veure que el nou dictador, petit dictador, els està emprant únicament en el seu benefici i així es converteix en còmplice d'aquesta situació.

Demanar un cert grau de puritanisme dins el món de la política no és gratuït ja que el concepte purità de lo públic i de retornar a la societat allò que d'alguna manera se li ha robat enriqueix la vida política, en el concepte aristotèlic, ja que les trajectòries vitals d'aquells que accedeixen a la vida pública tenen quelcom que aportar a la mateixa i no són simples professionals que han fet de l'ús del pressupost públic la seva professió tenint en compte que si un particular té un fracàs econòmic ha de respondre davant els creditors, aquests professionals que disposen dels diners públics no tenen cap tipus de responsabilitat pel seu ús.

Demanem-nos, doncs si això és el que volem per la nostra societat, o és necessari dins el marc del sistema democràtic impulsar un canvi, els abstencionistes cada cop són més nombrosos i el desencís de les joves generacions envers la política és major ja que veuen manca d'ideals i aquests dignes successors d'en Fouchet, sense la seva talla intel·lectual. Per què la feina de polític és la menys valorada dins l'espectre social, perquè les organitzacions polítiques com a tal són les que manco credibilitat tenen. Els asseguro que no és un discurs antisistema simplement és un toc, un petit toc d'atenció per tal de reflexionar tots sobre el que està passant, res més que una petita reflexió. Les reflexions en català de Mallorca, aquell en el qual el meu pare em cantava les cançons de bressol i avui que no hi és tant l'enyoro. Si perd tot això perd l'ànima i si em furten l'ànima som home mort. Això sí, bon nadal i unes molt bones festes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris