nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

Cinc reflexions nadalenques

L'altre dia vaig anar a veure Lutero. En un moment donat, Lutero afirma que «és possible la salvació fora de l'església». Corrien aleshores temps obscurs i la Inquisició reprimia de manera ferotge tot allò que no s'adequàs als ferris dictats de Roma i la cúria. Em va revenir tot el rebombori entorn a la legalització dels matrimonis homosexuals. Som bastants els que recentment ens hem sentit molests amb l'actitud dels bisbes sobre aquesta i altres qüestions. Estimar-se lliurement no pot constituir cap delicte o heretgia, si no volem caure en anacronismes que tant de sofriment han ocasionat al llarg de la història.

La proliferació de Pares Noels enfilats pels balcons de tots els racons de la nostra geografia urbana m'ha duit a una altra reflexió. Fa només uns mesos, centenars d'immigrants intentaven fugir de la desesperació tot escalant les tanques que separen el desert de la ciutat de Melilla. No portaven grans vestidures, però sí sabem què contenien el sacs imaginaris que duien aferrats a la suada pell de l'esquena. Són contrasts que tenen lloc en dos móns tan propers com aparentment antagònics.

La tercera va adreçada a la Plataforma pel Parc de les Vies, un exemple de civisme i defensa dels interessos de la ciutadania. La batlessa i el seu govern han d'apostar pel sentit comú que defensen els membres de la Plataforma: Palma no pot perdre una ocasió com aquesta per aconseguir el gran Parc Central o Parc de les Vies, una legítima i democràtica aspiració que figurava en el programa del PP.

Enguany, i és la quarta, no faig comptes comprar el calendari dels Bombers. S'han equivocat en l'ús de la famosa infermera, una imatge que amb motiu no ha agradat gens a un col·lectiu que ha fet de la seva entrega i dedicació les principals senyes d'identitat de la seva professió. El fi -solidari i altruistat- no pot sempre justificar els mitjans, i menys quan contribueix a degradar i estereotipar la dona com a símbol sexual.

La cinquena és per a María Rosario, la indigent que trobà la mort en un caixer de Barcelona per la brutal agressió de dos joves. Tenia fred i hi pensava passar la nit. Cap Pare Noel dels molts que hi havia pels voltants no acudí en el seu auxili: tots estaven entabanats, enfilats i badant com a babaus, ignorant el que succeeix arran de terra, on sembla que no sempre arriba la màgia del Nadal.

Miquel Àngel Lladó Ribas. Es Pont d'Inca.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris