nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

Anècdota a la Cambra

«Cállate, gorda», li digué dimecres passat el president del PP d'Eivissa, Pere Palau, a la diputada socialista Carme Garcia Querol. I ahir, per llevar ferro a aquesta vergonya, el portaveu popular Miquel Ramis qualificà l'incident d'«anècdota». És molt trist que la cúpula del PP intenti reduir els insults a un nivell purament insubstancial, però ho és més que, a sobre, es dediqui a atacar l'oposició perquè «és poc seriosa». Tot insult és una agressió i, com totes les agressions, està farcit d'elements irracionals. A partir d'aquesta constatació, negar la categoria de seriosos als que pateixen els insults entra ja dins el relliscadís camp de la manca de sentit comú.

Un Parlament ha de ser el mirall d'un poble. Allà es debaten i s'aproven les qüestions fonamentals que decideixen el destí col·lectiu de la comunitat. I si l'insult «Cállate, gorda» no es consent avui en dia enlloc on es reuneixen ciutadans, molt menys s'ha de permetre a un representant del poble. És ben hora que el president de la Cambra, Pere Rotger, exerceixi com a tal i amonesti Pere Palau en nom dels sagrats valors democràtics de la convivència, el respecte i la protecció de l'honor. En un cas com aquest no valen disquisicions de ser d'un partit o d'un altre, de dretes o d'esquerres. Qui insulta ofèn gratuïtament i pel gust de fer mal.

Palau ha de demanar perdó a Garcia Querol públicament per iniciativa pròpia o per ordre taxativa del president de la Cambra. Si no ho fa, la repetició d'aquestes patètiques «anècdotes» es repetiran de manera inevitable en el Parlament balear.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris