nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
11°

Opín, manifest i pel que a mi respecta sentenciï

Respecte als «affairs» últims, públics i publicats, dels ajuntaments de Manacor i Palma de Mallorca sobre el «Pont de Ses Estacions» i el monòlit o mini-monument de Porto Cristo, des dels meus coneixements, la meva bona voluntat de servei al bé comú i amb una certa indignació com a ciutadà del carrer, opín, manifest i sentenciï, pel que a mi respecta:

Primer: Els responsables de l'Ajuntament de Palma, amb la Sra. Cirer «en cap», si no obraren segons dret, és a dir, sense respectar altres instàncies com Patrimoni Artístic, Col·legi d'Arquitectes, perits o altres a les quals no arrib (que deu ser així perquè s'ha publicat que estan estudiant la reconstrucció), hauran de pagar ells i elles, els responsables, de la butxaca privada el que ha costat l'enderrocament i la nova reedificació si es du a terme. Sra. Cirer, amb tots els meus respectes, és el segon gol que jo sàpiga que ja li han ficat. ¿Cal esperar el tercer i a més de pagar els contribuents hem d'aplaudir-li els gols encaixats?

Segon: Respecte a l'altra qüestió esmentada del monument a la batalla de Porto Cristo, consider que, si es du a efecte la demolició, en comptes de pagar-se també amb diners de la saca municipal, es faci una recaptació especial perquè siguin els interessants i interessades a esborrar el símbol públic d'una batalla pública ('Com hem d'aprendre en aquest cas dels italians que a Roma menten i guarden els seus arcs de triomf, records també de batalles passades!); siguin ells i elles doncs els qui paguin amb diners especials «ad hoc» la tal demolició, perquè si no, no només es lesiona la memòria dels qui van pagar l'anterior monument, sinó també els contribuents actuals que no accepten el fet de destruir memòria del passat, entre els quals m'incloc.

Radicalistes, iconoclastes, revengistes i finalment àcrates i ateus: ¿o per ventura Fidel Castro, per citar un peix gros d'actualitat, no té també entre altres el seu «Cuartel de Montaña» com a monument de l'inici de la seva guerra, i no va aconseguir també el poder amb morts a la seva esquena i tot el que més se sabrà? No hi ha per què contar més casos: «Qui no aprèn i respecta el seu passat està condemnat a repetir-lo». I aquests són símbols del passat que han de prevenir-nos públicament i avisar-nos amb el seu present perquè no hi tornem: el passat s'oblida amb el perdó cristià.

'Seixanta-tres mil euros, que seran més... què bé vindrien per al Projecte Home, per exemple, vosaltres, homes i dones de Manacor, mares i pares de tants de fills drogats..!

Concloc: Enfront d'aquests episodis de la nostra petita història local que estan a punt de consumar-se o en part ja s'han consumat, com a ciutadà del carrer, contribuent, pel que a mi respecta, si no es fan les coses en dret, com consider, em declararé Objector de Consciència fiscal-municipal, és a dir, amb diners meus no es pagaran més atzagaiades: que no comptin amb les meves multes, ni amb la meva ORA, ni amb altra classe d'imposts... És a dir, si els qui manen no paguen les seves infraccions o estupideses o errors o qualsevol tipus de manera encoberta de guanyar diners, jo no pagaré les meves.

Senyores i Senyors municipals, que cada mariner i marinera aguanti la seva vela, que cadascú sigui responsable dels seus actes amb totes les conseqüències.

Adolfo Pérez Jiménez. Llicenciat en Història Moderna per la Universitat de Barcelona.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris