muy nuboso
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
13°

Tallers de persones majors als nostres majors

Som una neboda d'un usuari de 76 anys dels tallers de sentiments i de memòria que organitza s'Institut del CIM. El meu tio va començar el taller de memòria de l'any passat a Sa Pobla però ho va deixar després de poc temps perque li va provocar molta angoixa, fins a l'extrem de posar-se a plorar i no voler-hi tornar de cap de les maneres, pel fet que no entenia res del que estava escrit al llibret que s'emprava al taller esmentat. Ja abans d'inscriure'l l'assistent social ens havia avisat que havien de ser persones que sapiguessin llegir i escriure.

A la primavera passada el vàrem a tornar a inscriure al taller de sentiments però aquesta vegada amb un responsable diferent que ja ens va donar a entendre que el llibretó en el cas del meu tio no era vàlid, pel fet com he dit abans de no saber llegir ni escriure. Des d'aquell moment el meu tio va tenir ganes d'anar a aquells tallers on hi podia parlar i compartir moments amb gent més o manco de la seva edat. I sobretot poder sortir de casa després d'un llarg període d'hospitalització que li ha canviat la vida per complet.

Aquesta tardor ha tornat al taller de memòria amb el mateix responsable que l'anterior, en Tomeu Barceló, que a més s'ha encarregat d'assegurar que entre tots els majors participants anassin a cercar-lo a casa, perquè la família treballa i no el podria acompanyar. A partir d'aquí hem observat com el meu tio xerra més i explica més les coses a casa, pren cura de la seva higiene i, per exemple, torna a ser ell que decideix quan s'ha de tallar els cabells. En definitiva, li han tornat l'esperança i les ganes de fer coses, encara que siguin petites.

És per això que la família voldríem agrair les adaptacions que fan alguns professionals de s'Institut de tot el que faci falta a les característiques dels nostres majors i sobretot que siguin capaços d'ajudar a mantenir-los l'esperit viu.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris